ოლადების ჰოთ დოგი
შერეული სამზარეულოალადის ჰოთდოგი არის კერძი, რომელსაც ყველა სიახლის მოყვარულმა და კულინარიის ენთუზიასტმა აუცილებლად უნდა სცადოს. იგი წარმოადგენს კლასიკური ჰოთდოგის განსხვავებულ და საინტერესო ვარიანტს, რომელიც თქვენს გემოვნებას გააოცებს. დაბრაწული სოსისისა და ჰაეროვანი, თხევადი ალადის ცომის შერწყმა კერძს უნიკალურ, განსაკუთრებულ კონსისტენციას ანიჭებს. განსაკუთრებული გემოს გარდა, ამ კერძის კიდევ ერთი დიდი უპირატესობაა მისი მომზადების გასაოცარი სიმარტივე. მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტი და 15 წუთი დროა საჭირო იმისთვის, რომ მიიღოთ უგემრიელესი ალადის ჰოთდოგი სახლის პირობებში. ეს მარტივი და გემრიელი კერძი იდეალურია სწრაფი საუზმისთვის.
საჭირო ინგრედიენტები
- 3 კვერცხი
- 1/2 ჩაის კოვზი მარილი
- 1 ჩაის კოვზი კარაქი
- 1 კგ ლურჯი პაკი / მაწონი
- 4-5 ცალი სოსისი
- 1 ქილა სოდა
- ფქვილი საჭირო რაოდენობით
- მაიონეზი/კეტჩუპი გემოვნებით
მომზადების წესი
- პირველ რიგში, 3 კვერცხის გულს კარგად გავთქვიფავთ და დავუმატებთ 1/2 ჩაის კოვზ მარილს. ვცემთ ცემინე, სანამ კვერცხი არ გათეთრდება.
- დავუმატებთ ერთ ჩაის კოვზ კარაქს და კარგად ავურევთ.
- ცალკე ვადუღებთ 1 კგ ლურჯ პაკს/მაწონს და ვუმატებთ 1/2 ჩაის კოვზ სოდას. დავტოვებთ რამდენიმე წუთით, რომ მაწონი გაბერდეს.
- გაბერილ მაწონს შევურევთ კვერცხის მასას. ბოლოს დავუმატებთ ფქვილს საჭირო რაოდენობით, რათა მივიღოთ არაჟნის სისქის კონსისტენცია.
- ცალკე მოვხარშავთ სოსისებს.
- გავაცხელებთ ტაფას, დავასხამთ ცოტა ზეთს და დავაწყობთ სოსისებს დაბალ ცეცხლზე. შემოვუკეცავთ გვერდებს და შევწვავთ ოთხივე მხრიდან.
- გამზადებულ ჰოთ-დოგებს თავზე მოვასხამთ მაიონეზს, კეტჩუპს და გემრიელად მივირთმევთ!