შუ კრაკელინით

დესერტი
clock icon 180 წუთი pie chart icon 582 კალორია

  კრაკელინისთვის დაგჭირდებათ:

ყველა ინგრედიენტი მოვათავსოთ ჯამში. თავიდან იქნება ფხვიერი, შემდეგ კი ცომი შეიკვრება მარტივად. მზა ცომი დავდოთ პერგამენტის ქაღალდზე, ზევიდან დავაფინოთ ისევ პერგამენტის ქაღალდი და გავაბრტყელოთ. გავაჩეროთ მაცივარში 1 საათით. შემდეგ ამოვჭრათ რგოლები და მზა შუს ცომს დავადოთ თავზე.

  შუს ცომისთვის დაგჭირდებათ:

  • 250 მლ. წყალი
  • 60გრ. Lurpak-ის კარაქი
  • მწიკვი მარილი
  • 150 გრ. ფქვილი
  • 3 ც. კვერცხი

წყალი, მარილი და კარაქი წამოვადუღოთ, ჩავაყაროთ ფქვილი ერთიანად და მოვურიოთ ხის კოვზით, სანამ ცომი გუნდასავით არ შეიკვრება, ქვაბს აღარ მიეკვრება და მის ძირზე თეთრ ნადებს არ გაიკეთებს. ცომი გადავიტანოთ სათქვეფ ჯამში და სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხი. მზა ცომი უნდა პრიალებდეს.

ცომი მოვათავსოთ საკონდიტრო ტომარაში და პერგამენტ დაფენილ საცხობ ფორმაზე დავსვათ სასურველი ფორმები. ზედ მოვათავსოთ ამოჭრილი კრაკელინის ცომი და ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 20-25 წუთით. გამზადების შემდეგ ღუმელი ოდნავ შეაღეთ და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთით,  კარგად რომ გამოშრეს. გაითვალისწინეთ, ცომი გამოცხობისას იმატებს და  ერთმანეთზე არ მიგეკრათ. შუები გავაციოთ და შეგვიძლია დავკრემოთ შოკოლადის და ნაღების კრემით.

ნაღების კრემი

  • Sterilgarda-ს ნაღები 36%-იანი
  • შაქრის პუდრა 4ს/კ

ნაღები კარგად რომ ამოვიდეს, ყველა საჭირო ნივთი უნდა იყოს კარგად გაციებული. ნაღები უშუალოდ მომზადების წინ უნდა გამოვიღოთ მაცივრიდან. ვთქვიფავთ დაბალ სიჩქარეზე და ნელ-ნელა მოვუმატებთ სიჩქარეს. კრემისებრ მასას რომ მიიღებთ, დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი. მასა როგორც კი გამკვრივდება შეწყვიტეთ თქვეფა და უგემრიელესი კრემიც მზადაა.

შოკოლადის კრემი

  • 250მლ. Sterilgarda-ს რძე
  • 150გრ. შაქარი
  • 2ს/კ კაკაო
  • 3 ს/კ ფქვილი
  • 100გრ. Lurpak-ის კარაქი
  • 50გრ. Cachet-ს შავი შოკოლადი

რძე, ფქვილი, შაქარი, კაკაო ავურიოთ ერთმანეთში და მოვხარშოთ ფაფა. გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ შავი შოკოლადი და 50გრ. ლურპაკის კარაქი. ავურიოთ და გავაციოთ. გაციებულ ფაფას შევათქვიფოთ 50გრ. რბილი ლურპაკის კარაქი. შოკოლადის კრემიც მზადაა.

მომზადებული შუები დავკრემოთ სასურველი კრემით. დააყოვნეთ 1 საათი და მიირთვით გემრიელად. გამოდის 12 ცალი.