ნიუ-იორკ ჩიზქეიქი
ამერიკული სამზარეულო
15 წუთი
265 კალორია
ინგრედიენტები:
- კარაქი ,,ლურპაკი” 60 გრ.
- ორცხობილა ,,ვოლკერსი” 300 გრ.
- კრემ ყველი ,,არლა” 800 გრ.
- არაჟანი ,,ბელორუსუ” 200 გრ.
- ყავისფერი შაქარი 50 გრ.
- შაქარი 250 გრ.
- ვანილი 10 გრ.
- ფქვილი 1 ს.კ.
- ლაიმი 1 ცალი (წვენი,ცედრა)
- კვერცხი 4 ცალი
- ჟოლოს ჯემი ,,მოვენპიკი”
მომზადების წესი:
- ,,ლურპაკის” კარაქი გაადნეთ.
- ჯამში მოათავსეთ წვრილად დაფხვნილი ,,ვოლკერსის” ორცხობილა.
დაუმატეთ ყავისფერი შაქარი და გამდნარი ,,ლურპაკის” კარაქი. - გამოსაცხობ ჭურჭელში ჩააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი.
მასა გადაიტანეთ ჭურჭელში და კარგად გააბრტყელეთ. - მოათავსეთ ღუმელში 10 წთ. 180° რადუსზე.
- ჯამში მოათავსეთ ,,არლას” კრემ ყველი და ,,ბელორუსუს” არაჟანი.
დაუმატეთ ვანილი, ლაიმის ცედრა და წვენი, შაქარი და ფქვილი.
დაუმატეთ 3 მთლიანი და 1 კვერცხის გული. - დაასხით გამომცხვარ ორცხობილას და მოათავსეთ ღუმელში 160° გრადუსზე 40 წთ.
- გააციეთ და მოათავსეთ მაცივარში 7-8 სთ.
- მოასხით ,,მოვენპიკის” ჟოლოს ჯემი.