ნიუ-იორკ ჩიზქეიქი

ამერიკული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 265 კალორია

ინგრედიენტები:

  • კარაქი ,,ლურპაკი” 60 გრ.
  • ორცხობილა ,,ვოლკერსი” 300 გრ.
  • კრემ ყველი ,,არლა” 800 გრ.
  • არაჟანი ,,ბელორუსუ” 200 გრ.
  • ყავისფერი შაქარი 50 გრ.
  • შაქარი 250 გრ.
  • ვანილი 10 გრ.
  • ფქვილი 1 ს.კ.
  • ლაიმი 1 ცალი (წვენი,ცედრა)
  • კვერცხი 4 ცალი
  • ჟოლოს ჯემი ,,მოვენპიკი”

მომზადების წესი:

  1. ,,ლურპაკის” კარაქი გაადნეთ.
  2. ჯამში მოათავსეთ წვრილად დაფხვნილი ,,ვოლკერსის” ორცხობილა.
    დაუმატეთ ყავისფერი შაქარი და გამდნარი ,,ლურპაკის” კარაქი.
  3. გამოსაცხობ ჭურჭელში ჩააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი.
    მასა გადაიტანეთ ჭურჭელში და კარგად გააბრტყელეთ.
  4. მოათავსეთ ღუმელში 10 წთ. 180° რადუსზე.
  5. ჯამში მოათავსეთ ,,არლას” კრემ ყველი და ,,ბელორუსუს” არაჟანი.
    დაუმატეთ ვანილი, ლაიმის ცედრა და წვენი, შაქარი და ფქვილი.
    დაუმატეთ 3 მთლიანი და 1 კვერცხის გული.
  6. დაასხით გამომცხვარ ორცხობილას და მოათავსეთ ღუმელში 160° გრადუსზე 40 წთ.
  7. გააციეთ და მოათავსეთ მაცივარში 7-8 სთ.
  8. მოასხით ,,მოვენპიკის” ჟოლოს ჯემი.