ჩიზქეიქი ქილაში

ამერიკული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 225 კალორია

ჩიზქეიქი ქილაში

კარაქიანი ორცხობილები დავფხვნათ
ავიღოთ 300 გრამი ულაქტოზო კრემ ყველი, დავუმატოთ 60 გრამი შაქარი,
გადავურიოთ და დავუმატოთ 5 გრამი ვანილიანი შაქარი.

ჟოლოს ტოფი :
200 გრამი ჟოლო დავადგათ ცეცხლზე და დავჭყლიტოთ . დავუმატოთ 90 გრამი
შაქარი. დასრესილი ჟოლო გადმოვწუროთ.
გადაწურული მასა დავაბრუნოთ ცეცხლზე .
3 ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი დავუმატოთ ჟოლოს და წამოვადუღოთ.
დავუმატოთ 110 გრ ნაღები.

200 გრამი მაყვალი გავსრისოთ და დავუმატოთ 50 გრამი კარაქი.
გადავწუროთ ჩავაბრუნოთ მაყვალი უკან ქვაბში და დავუმატოთ 80 გრამი შაქარი
ორთქლის აბაზანაში ვალღობთ თეთრ შოკოლადს დაახლოებით 80 გრამს.
ვამატებთ მაყვლის მასას და ინტენსიურად ვურევთ.
ვაბრუნებთ მაყვალს ცეცხლზე და ვაკარამელიზირებთ .
7 გრამი ჟელატინი დავალბოთ წყალში. დავამატოთ დაახლოებით 50 მლ რძეს და
შევათბობთ.
შესქელებული სოუსი გადმოვდგათ ცეცხლიდან 100 მლ ნაღები დავუმატოთ კრემ
ყველს . ვიღებთ ქილას. ძირში ვყრით ორცხობილებს.
ერთ მხარეს დავასხათ ჟოლოს ტოფი. მეორე მხარეს შოკოლადის სოუსი. და უკვე
შემდეგ ყველის მასა. ზემოდან ისევ ორცხობილები.
რამოდენიმე მარწყვი დავჭრათ ზომებად და მოვათავსოთ ქილაში.
ასე გავიმეოროთ იმდენი ფენა რამდენსაც ქილის ზომა მოგვცემს საშუალებას.

ჩიქზეიქი ქილაში მზადაა.