უგემრიელესი "ჩიზქეიქი"
ამერიკული სამზარეულო
145 წუთი
257 კალორია
მასალად დაგჭირდებათ:
500 გრ ორცხობილა
150 გრ კარაქი
35 გრ კაკაო
800 გრ კრემ ყველი
150 გრ მაღალ პროცენტიანი არაჟანი
100 გრ სიმინდის სახამებელი
3 გრ ვანილი
მარილი
3 კვერცხი ცილიან გულიანა +1 კვერცხის გული
250 გრ შაქარი ან შაქრის პუდრი
100 გრ დაჩოფერებული მიწისთხილი
განაშისთვის:
200 გრ შოკოლადი
200 მლ ნაღები
გასაფორმებლად ისევ მიწისთხილი გამოიყენეთ რაოდენობა თავად გადაწყვიტეთ
მომზადება: ბაზის მომზადება
ვაქუცმაცებთ ორცხიბილას,დავამატებთ კაკაოს ,ვამატებთ გამდნარ გაგრილებულ კარაქს და ავურევთ ერთმანეთში.მიღებულ ფხვიერ მასას ჩავტკეპნით 24 დიამეტრიან ფორმაში.გვერდებზეც კარგად ამოვუყვანთ რომ მაქსიმალურად თავი დავიზღვიოთ სითხის გამოჟონვისგან.
(ასევე მნიშვნელოვანი ნიუანსი,ფორმა უნდა იყოს აუცილებლად გასახსნელი და შემოაკაროთ ვერცხლისფერი ქაღალდი, ფოლგა)
ორცხიბილის მასა შევაბრძანოთ 200° გახურებულ ღუმელში 12-14 წუთი და აუცილებლად გავაციოთ.
ვამზადებთ შიგთავსს:
მოვათავსოთ ჩვენი კრემ ყველი თასში
(კრემ ყველი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის)
კარგად ამოვურიოთ +ვანილი+მარილი+არაჟანი+
შაქარი+სახამებელი( არ გამოგრჩეთ)+ კვერცხი და ბოლოს მიწისთხილი.
ეს მასა უკვე უნდა გადავიტანოთ გაგრილებულ ბაზაში და დაიწყო მთავარი
ვახურებთ ღუმელს 200 ° ზე და ჩვენს ჩიზქეიქს შევბრძანებთ ზედა ქვედა წვაზე 20 -25წუთი .
შემდეგ დავუწევთ გრადუსს 130 ° მდე და ვაშრობთ მიახლოებით 45 წთ.
როცა 40 -45 წუთი გავა, ვამოწმებთ ჩიზქეიქს: მასა უნდა იყოს ამოსული და შესქელებული, ზედაპირი კი გაოქროსფერებულო .ამ დროს მსუბუქად უნდა გავამოძრავოთ და - ჩიზქეიქი ოდნავ უნდა მოძრაობდეს, დაახლოებით ჟელატინივით, მაგრამ კიდევ უფრო შეკრული უნდა იყოს. თუ თქვენი დესერტი უფრო თხელია და სითხესავით კონსისტენცია აქვს, მაშინ ვტოვებთ კიდევ 10-15 წუთი და თან სულ ვამოწმებთ. ყველას სხვადასხვა გაზქურა გვაქვს, ზოგი მალე აცხობს ზოგიც გვიან. შეიძლება 15 წუთზე მეტიც დაჭირდეს. როგორც კი მივიღებთ სასურველ კონსისტენციას, ანუ ზედაპირი შენჯღრევისას თუ ოდნავ მოძრაობს, ვთიშავთ გაზქურას, მაგრამ ჩიზქეიქს ვტოვებთ ღუმელში 1 საათით.
1 სთ ის შემდეგ გამოვაბრძანებთ ჩვენს დესერტს და ბოლომდე ვაციებთ ოთახის ტემპერატურაზე.როგორც კი გაცივდება უკვე შეგვიძლია დავასხათ ჩვენი შოკოლადის განაში ,მოვაყაროთ დაქუცმაცებული მიწისთხილი და შევაბრძამოთ მაცივარში 5-6 სთ ით
განაშის მომზადება ძალიან მარტივია ნუ მე ასე ვამზადებ.გავაცხელე 200 მლ ნაღები და დავამატე 200 გრ შავი შოკოლადი.ვურიე შოკოლადის გადნობამდე.
500 გრ ორცხობილა
150 გრ კარაქი
35 გრ კაკაო
800 გრ კრემ ყველი
150 გრ მაღალ პროცენტიანი არაჟანი
100 გრ სიმინდის სახამებელი
3 გრ ვანილი
მარილი
3 კვერცხი ცილიან გულიანა +1 კვერცხის გული
250 გრ შაქარი ან შაქრის პუდრი
100 გრ დაჩოფერებული მიწისთხილი
განაშისთვის:
200 გრ შოკოლადი
200 მლ ნაღები
გასაფორმებლად ისევ მიწისთხილი გამოიყენეთ რაოდენობა თავად გადაწყვიტეთ
მომზადება: ბაზის მომზადება
ვაქუცმაცებთ ორცხიბილას,დავამატებთ კაკაოს ,ვამატებთ გამდნარ გაგრილებულ კარაქს და ავურევთ ერთმანეთში.მიღებულ ფხვიერ მასას ჩავტკეპნით 24 დიამეტრიან ფორმაში.გვერდებზეც კარგად ამოვუყვანთ რომ მაქსიმალურად თავი დავიზღვიოთ სითხის გამოჟონვისგან.
(ასევე მნიშვნელოვანი ნიუანსი,ფორმა უნდა იყოს აუცილებლად გასახსნელი და შემოაკაროთ ვერცხლისფერი ქაღალდი, ფოლგა)
ორცხიბილის მასა შევაბრძანოთ 200° გახურებულ ღუმელში 12-14 წუთი და აუცილებლად გავაციოთ.
ვამზადებთ შიგთავსს:
მოვათავსოთ ჩვენი კრემ ყველი თასში
(კრემ ყველი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის)
კარგად ამოვურიოთ +ვანილი+მარილი+არაჟანი+
შაქარი+სახამებელი( არ გამოგრჩეთ)+ კვერცხი და ბოლოს მიწისთხილი.
ეს მასა უკვე უნდა გადავიტანოთ გაგრილებულ ბაზაში და დაიწყო მთავარი
ვახურებთ ღუმელს 200 ° ზე და ჩვენს ჩიზქეიქს შევბრძანებთ ზედა ქვედა წვაზე 20 -25წუთი .
შემდეგ დავუწევთ გრადუსს 130 ° მდე და ვაშრობთ მიახლოებით 45 წთ.
როცა 40 -45 წუთი გავა, ვამოწმებთ ჩიზქეიქს: მასა უნდა იყოს ამოსული და შესქელებული, ზედაპირი კი გაოქროსფერებულო .ამ დროს მსუბუქად უნდა გავამოძრავოთ და - ჩიზქეიქი ოდნავ უნდა მოძრაობდეს, დაახლოებით ჟელატინივით, მაგრამ კიდევ უფრო შეკრული უნდა იყოს. თუ თქვენი დესერტი უფრო თხელია და სითხესავით კონსისტენცია აქვს, მაშინ ვტოვებთ კიდევ 10-15 წუთი და თან სულ ვამოწმებთ. ყველას სხვადასხვა გაზქურა გვაქვს, ზოგი მალე აცხობს ზოგიც გვიან. შეიძლება 15 წუთზე მეტიც დაჭირდეს. როგორც კი მივიღებთ სასურველ კონსისტენციას, ანუ ზედაპირი შენჯღრევისას თუ ოდნავ მოძრაობს, ვთიშავთ გაზქურას, მაგრამ ჩიზქეიქს ვტოვებთ ღუმელში 1 საათით.
1 სთ ის შემდეგ გამოვაბრძანებთ ჩვენს დესერტს და ბოლომდე ვაციებთ ოთახის ტემპერატურაზე.როგორც კი გაცივდება უკვე შეგვიძლია დავასხათ ჩვენი შოკოლადის განაში ,მოვაყაროთ დაქუცმაცებული მიწისთხილი და შევაბრძამოთ მაცივარში 5-6 სთ ით
განაშის მომზადება ძალიან მარტივია ნუ მე ასე ვამზადებ.გავაცხელე 200 მლ ნაღები და დავამატე 200 გრ შავი შოკოლადი.ვურიე შოკოლადის გადნობამდე.