ნამცხვარი Halloween

დესერტი
clock icon 120 წუთი pie chart icon 650 კალორია

ინგრედიენტები სპონგისთვის:

80გრ მუქი კაკაოს ფხვნილი

350გრ შაქარი

1 ს/კ ესპრესო ან ყავა

300 მლ მდუღარე წყალი

300გრ ლურპაკის კარაქი, დარბილებული

150 გრ შავი შოკოლადი, წვრილად დაჭრილი

6 საშუალო ცალი კვერცხი

1 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი

220 გრამი ჩვეულებრივი ფქვილი

1 ჩ/კ სოდა

1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

არაქისის კარაქი

შოკოლადის განაშისთვის

150 გრ შავი შოკოლადი (მინიმუმ 70% კაკაოს მყარი), წვრილად დაჭრილი

ინგრედიენტები მერინგებისთვის (გასაფორმებელი მოჩვენება )

2 კვერცხის ცილა

60 გრ შაქრის შაქარი

60 გრამი შაქარი

ცოტა გამდნარი შავი შოკოლადი


მომზადების მეთოდი:

გააცხელეთ ღუმელი 170°C/150°C ვენტილატორი/გაზი 3½. კაკაოს ფხვნილი, 100გრ შაქარი და ესპრესოს ფხვნილი მოათავსეთ დიდ საზომ ქილაში. ჩაასხით მდუღარე წყალი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

საშუალო ცეცხლზე დადებულ ტაფაში გაადნეთ კარაქი და დარჩენილი შაქარი, სანამ არ დაიშლება. დაუმატეთ შავი შოკოლადი და ნელ-ნელა გაადნეთ, დროდადრო ურიეთ.

როგორც კი გადნება, გადმოდგით ცეცხლიდან, ჩაასხით კაკაოსა და ყავის ნარევი, ათქვეფილი კვერცხი და ვანილი. შემდეგ ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაურიეთ დიდ თასში, შემდეგ დაასხით შოკოლადის ნარევს ცოტაოდენი მარილი. ნაზად აურიეთ სათქვეფით, რომ მიიღოთ გლუვი ცომი.

ცომი თანაბრად გაანაწილეთ მომზადებულ ფორმებს შორის და გაასწორეთ გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, გააგრილეთ 50 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადი ჩავასხათ დიდ ცეცხლგამძლე თასში და მოვათავსოთ კრემი საშუალო ცეცხლზე დადებულ ტაფაში. კრემი ნელ-ნელა მიიყვანეთ ადუღებამდე. როგორც კი ბუშტუკებს დაიწყებს, დაასხით შოკოლადი და გააჩერეთ 2 წუთი.

ურიეთ სანამ შოკოლადი მთლიანად არ გადნება, შემდეგ გადაიტანეთ კრემის ფორმაში.

წაუსვით კრემი ღრუბელს კრემი პალიტრის დანით და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.

დაამშვენეთ ზემოდან ისე, როგორც გსურთ - ჩვენ გამოვიყენეთ ჩვენი ჰელოუინის ბეზეს მოჩვენებები.