კვერცხი მაიონეზით
სააღდგომო კერძები
25 წუთი
185 კალორია
მაიონეზის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
1 ცალი კვერცხის გული
3 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 ს/კ ლიმონის წვენი
1 ჩ/კ დიჟონის მდოგვი
1 ჩ/კ შაქარი
მარილი გემოვნებით
კვერცხის გული, ლიმონის წვენი, მარილი და მდოგვი მოვათავსოთ თასში ან ბლენდერის ჭიქაში და ავთქვიფოთ. დავიწყოთ ზეთის ჩასხმა ნელ-ნელა და ვთქვიფოთ შეუჩერებლად. როცა გასქელებას დაიწყებს, შეგვიძლია ზეთის დოზებიც გავზარდოთ. მაიონეზი გამოდის სქელი, ხოლო თუ უფრო თხელი გინდათ, ზეთი დაამატეთ.
ხემსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
10 კვერცხი (წინასწარ მოხარშეთ)
კამა 2 ღერი
მწვანე ხახვი 2 ღერი
პიტნა 10 ფოთოლი
მოხარშული კვერცხი გავერათ შუაზე ამოვაცალოთ გული, დავჭყლიტოთ გადავურიოთ მომზადებული მაიონეზი, მწვანილები და შეგვიძლია მიღებული მასა ჩავდოთ კვლავ კვერცხის ცილაში და დავასერვიროთ.
1 ცალი კვერცხის გული
3 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 ს/კ ლიმონის წვენი
1 ჩ/კ დიჟონის მდოგვი
1 ჩ/კ შაქარი
მარილი გემოვნებით
კვერცხის გული, ლიმონის წვენი, მარილი და მდოგვი მოვათავსოთ თასში ან ბლენდერის ჭიქაში და ავთქვიფოთ. დავიწყოთ ზეთის ჩასხმა ნელ-ნელა და ვთქვიფოთ შეუჩერებლად. როცა გასქელებას დაიწყებს, შეგვიძლია ზეთის დოზებიც გავზარდოთ. მაიონეზი გამოდის სქელი, ხოლო თუ უფრო თხელი გინდათ, ზეთი დაამატეთ.
ხემსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
10 კვერცხი (წინასწარ მოხარშეთ)
კამა 2 ღერი
მწვანე ხახვი 2 ღერი
პიტნა 10 ფოთოლი
მოხარშული კვერცხი გავერათ შუაზე ამოვაცალოთ გული, დავჭყლიტოთ გადავურიოთ მომზადებული მაიონეზი, მწვანილები და შეგვიძლია მიღებული მასა ჩავდოთ კვლავ კვერცხის ცილაში და დავასერვიროთ.