ჩაის მოქტეილი კივითა და ბაზილიკით
შერეული სამზარეულოჩაი ყოველთვის იყო სიახლისა და მრავალფეროვნების გამოხატულება. უძველესი დროიდან ამ მაგიურ სასმელს ბევრი სხვადასხვა მიზნით იყენებდნენ - სამკურნალოდ, განტვირთვისთვის, გამოსაფხიზლებლად და ა.შ.
დღეს ძალიან პოპულარულია ჩაისგან მსუბუქი მოქტეილების დამზადება. მოქტეილი უალკოჰოლო კოქტეილია და იდეალური არჩევანია ზაფხულში გასაგრილებლად.
ცეილონის ჩაის უმსხვილესი მწარმოებელი “დილმა” ფაქტობრივად ინოვატორია ამ სფეროში და ერთ-ერთი პირველმა გამოიყენა მისი უნიკალური ჩაი თანამედროვე გასტრონომიაში. “დილმა” ასევე გთავაზობთ სხვადასხვა რეცვეპტეპს. მარტივი ინსტრუქციით სახლში პირობებში შეგიძლიათ ჩაი თავისუფლად გამოიყენოთ მიქსოლოგიაში.
ქვემოთ მოგახსენებთ როგორ დაამზადოთ ჩაის მოქტეილი კივითა და ბაზილიკით.
ჩაის მოქტეილის ინგრედიენტები:
- 80 მლ „დილმას“ შავი ჩაი „ინგლისური საუზმე“
- ნახევარი კივი
- 20 მლ ლიმონის წვენი
- ერთი მუჭა ბაზილიკი
- 20 მლ თაფლი
პირველ რიგში, საჭიროა “დილმას” ცეილონის შავი ჩაი. ის ზუსტად ესადაგება მოქტეილის პრინციპს, რადგან არც ძალიან ძლიერია და არც ძალიან მსუბუქი და ამ ოქროს ბალანსით გამორჩეულ არომატებს ქმნის კივთან და ბაზილიკთან ერთად.
„დილმა“ 1985 წელს დაარსდა და პირველივე დღიდან ტრადიციული მეთოდებით დაიწყო ჩაის მოყვანა. ჩაი ხელით იკრიფება და გადარჩევის შემდეგ საუკეთესო ფოთლებისა და ყლორტებისგან, ხელოვნური დანამატების გარეშე მზადდება. ამის დამსახურებაა უნიკალური არომატი და გემო.
ევროპროდუქტი „დილმა“-ს ოფიციალური წარმომადგენელია საქართველოში. მის მაღაზიათა ქსელში ჩაის სრული ასორტიმენტის შეძენას შეძლებთ. ის, ასევე, ხელმისაწვდომია მსხვილ სუპერმარკეტებსა და ჰიპერმარკეტებში.