ვაშლის ტარტი

დესერტი
clock icon 40 წუთი pie chart icon 370 კალორია

ცომისთვის საჭირო ინგრედიენტები:

  • 75 გრამი შაქარი
  • 100 გრამი ოდნავ დამარილებული ლურპაკის კარაქი, დარბილებული
  • 20 გრამი ოდნავ დამარილებული კარაქი ლურპაკი ცხიმისთვის
  • 225 გრ ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • 1 კვერცხი

 

შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ:

  • 6 ს/კ St Dalfour-ის ჯემი
  • 6 საშუალო ზომის ვაშლი, თხლად დაჭრილი
  • 1 ს/კ შაქრის პუდრა

 

გააცხელეთ ღუმელი 160-180 გრადუსზე. მიქსერით თასში აურიეთ შაქარი და დარბილებული კარაქი. დაუმატეთ ფქვილი, მარილი და შეურიეთ კვერცხს, სანამ ცომს არ მივიღებთ.

გააბრტყელეთ ცომი, შეფუთეთ და შედგით მაცივარში ერთი საათით.

გამოიღეთ მაცივრიდან და კვლავ გააბრტყელეთ. მოათავსეთ ღვეზელის ფორმაში. ნახევრად გამომცხვარ ცომზე ვაშლის თხელი ნაჭრები დადეთ ფენებად. შეათბეთ მურაბა და წაუსვით ვაშლებს.

 

გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 160-180 გრადუსზე 25 წუთის წუთის განმავლობაში.

 

გემრიელად მიირთვით