მწვანე ქარი
სამარხვო საჭმელებიმომზადების წესი:
ვჭრით ბოსტნეულს და სათითაოდ მოვბრაწავთ. შემდეგ მონაბრაწში გავურიოთ ქოქოსის რძე და გავაკეთოთ ბულიონი. გავხსნათ ქარის პასტა შიგნით და დავამატოთ ბოსტნეული.
ინგრედიენტები:
• ყაბაყი
• ბადრიჯანი
• ხახვი
• ლაიმი
• სოკო
• ნიორი
• ჯინჯერი
• ქოქოსის რძე
• მწვანილები
• ქარის პასტა
დავჭრათ ბოსტნეული: სოკო ნახევრებზე, ბადრიჯანი და ყაბაყი - მოზრდილ ნაჭრებად, ჯინჯერი და ხახვი.
ზეთში გავაცხელოთ ტაფა და მოვწალოთ ყაბაყი, შემდეგ გადმოვდგათ და მოვწალოთ ბადრიჯანი, და შემდეგ სოკო.
დავამატოთ ზეთი ტაფაზე, და მოვწალოთ: ხახვი, ჯინჯერი და ნიორი. გავამზადოთ ბოსტნეულის ბულიონის მასა.
გრძელმარცვლიანი ბრინჯი მოვხარშოთ ცოტაოდენი ზეთით და ერთი ჩხირი მიხაკით; სანამ ბრინჯი იხარშება, ქოქოსის ორგანული ზეთი გადავიტანოთ ტაფაზე, წამოვადუღოთ და დავუმატოთ ქარის პასტა; დავამატოთ სოკო, ლაიმის ფოთლები, შემდეგ ჯინჯერი ხახვი და ნიორი.
მოხარშულ ბრინჯში დავამატოთ ცოტაოდენი ძმარი და ერთი მწიკვი შაქარი. მწვანე ხახვი დეკორაციისთვის დავჭრათ, ასევე დავკეპოთ პიტნა და ქინძი, ნახევარი ლაიმის წვენი დავუმატოთ ქარის მასას და კერძი მზადაა სერვისებისთვის.