კურამბიედი
აზიური სამზარეულომომზადების წესი:
გამოაცხვეთ ნუში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 160°C-ზე 8 წუთის განმავლობაში, გააგრილეთ და გახეხეთ, ან დაჭერით სქელ ნაჭრებად.
მიქსერში ათქვიფეთ კარაქი და შაქრის პუდრა მაღალი სიჩქარით დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. რაც უფრო დიდხანს ათქვიფავთ ცომს, მით უკეთესი კურაბიედებს მიიღებთ (ეს არის მომზადების საიდუმლო), როდესაც მორევას დაასრულებთ, დაამატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, ვანილი და განაგრძეთ თქვეფა უფრო დაბალ სიჩქარეზე (მიქსერის გადახურების თავიდან ასაცილებლად) 10 წუთის განმავლობაში.
ბოლოს დაუმატეთ დაქუცმაცებული ნუში, ცოტა რომი და კარგად აურიეთ.
ცომი მოამზადეთ 3 სმ დიამეტრის მრგვალ ბურთულებად და ოდნავ გააბრტყელეთ ხელით.
საცხობი ქაღალდი მოათავსეთ ფორმებში და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 170°C-ზე 20-30 წუთის განმავლობაში
გამოიღეთ ღუმელიდან, გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
მოაყარეთ შაქრის პუდრა ისე, რომ დაიფაროს ყველა მხრიდან.