გოგრის ჩიზქეიქი
დესერტი
60 წუთი
257 კალორია
ჰელოუინის მოახლოებასთან ერთად დროა გოგრის კერძების მომზადებაც ვისწავლოთ, ამიტომ გიზიარებთ უგემრიელესი გოგრის ჩიზქეიქის რეცეპტს.
ინგრედიენტები ცომის ბაზისთვის:
- 2 ჭიქა დაფქული ორცხობილა
- 1/4 კოვზი ჯინჯერის სუნელი
- 1/4 კოვზი დარიჩინი
- 100 გრ კარაქი
- 1/4 ჭიქა შაქარი
- მწიკვი მარილი კრემისთვის
- 1 ჭიქა მაღალპროცენტიანი ნაღები
- 2 შეკვრა კრემ-ყველი
- 1 1/2 ჭიქა შაქარი
- 1 1/2 ჭიქა გოგრის პიურე
- ვანილი
- 1/2 ჩ/კ დარიჩინი
მოვამზადოთ გოგრის ჩიზქეიქი:
მწიკვი მარილიდავფქვათ ორცხობილა და გადავიტანოთ ღრმა ჯამში. დავამატოთ სუნელები და დამდნარი კაქარი. კარგად შევურიოთ ერთმანეთს და მიღებული მასა გავანაწილოთ ფორმაზე. გავაჩეროთ საყინულეში ვიდრე კრემს მოვამზადებთ.რაც შეეხება შიგთავსს: ღრმა ჯამში კრემყველი და გოგრის პიურეს ჩავუმატოთ შაქარი, ვანილი და დარიჩინი და ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. ამის შემდეგ გავთქვიფოთ ნაღები ისე, რომ არ გავამაგროთ ძალიან და სილიკონის ჯოხის დახმარებით ფრთხილად გადაურიოთ გოგრის მასას. შემდეგ ეს კრემი გადავიტანოთ ფორმაში და გავაჩეროთ მთელი ღამე.სერვირების დროს მოვრთოთ ნაღების კრემით და მოვაყაროთ დარიჩინი. გემრიელად მიირთვით!