ქათამი ქარის სოუსით

ინდური სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 110 კალორია

100გრ ლურპაკის კარაქი

2 წითელი ხახვი, დაჭრილი

3 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი

2 ს.კ დაფქული ქინძი

2 ს.კ დაფქული კუმინი

1 ჩ.კ კურკუმა

1 ცალი კოჭა, გახეხილი

500გრ ქათმის ფილე

2 ს.კ მდოგვის თესლი

12 ქარის ფოთოლი

100გრ წითელი ოსპი

400მლ წყალი ან ქათმის ნახარში

მომზადების წესი:

საშუალო ცეცხლზე გაადნეთ 30 გრ კარაქი და მოთუშეთ ხახვი. შემდეგ დაამატეთ 

ნიორი, დაფქული ქინძი, დაფქვილი კუმინი, კურკუმა, კოჭა და მოშუშეთ ორიოდე წუთის 

განმავლობაში.

შემდეგ დაამატეთ ქათმის ნაჭრები და კარგად ამოავლეთ მოთუშულ მასაში.

შემდეგ დაამატეთ ოსპი და გადააფარეთ წყლით. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ნელ-ნელა 

ამოაშრეთ სითხე. 

ყველაფერი ხარშეთ 20-25 წუთის განმავლობაში.

ცალკე საშუალო ზომის ტაფაში, დაამატეთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი და როდესაც 

გადნება, დაამატეთ მდოგვის თესლი და ქარის ფოთლები. თუშეთ 1 წუთის 

განმავლობაში და შემდეგ ეს მასა გადაურიეთ მომზადებულ ქათამის კერძში. მოაყარეთ 

მარილი და შავი პილპილი.

დაამატეთ დარჩენილი კარაქი და ისპანახი და აურიეთ მანამ, სანამ ისპანახი არ გახმება

და კარაქი არ გადნება. მიირთვით იოგურტთან და მოხარშულ  ბრინჯთან ერთად