ბანანის პური
ამერიკული სამზარეულოპურისთვის:
330 გრ მწიფე ბანანი
160 გრ ყავისფერი შაქარი
2 კვერცხი
50 მლ ლურპაკის უმარილო კარაქი, გამდნარი
180 გრ ფქვილი
2.5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
75 გრ დაჭრილი ნიგოზი
1 ჩ/კ მარილი
მომზადება:
დიდ თასში ჩაჭყლიტეთ ბანანი და გადადეთ გვერდით.
ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ შაქარი, კვერცხი და გამდნარი კარაქი 2-3 წუთის განმავლობაში,
სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფაფუკი.
მიღებულ მასას შეურიეთ ბანანი, ფქვილი, გამაფხვიერებელი, 50 გრ ნიგოზი და მარილი,
სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი
.
მიღებული მასა მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და დაყარეთ დარჩენილი დაჭრილი ნიგოზი.
აცხვეთ 55-60 წუთის განმავლობაში 180 გრადუს ტემპერატურაზე.
უგემრიელესი ბანანის პური მზად არის