აზიური ატრია კრევეტებით

აზიური სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 251 კალორია

ინგრედიენტები:

  • Dardanel-ის კრევეტები
  • აზიური ატრია
  • ჰალაპენიო
  • 1 ღერო ლემონგრასი
  • 0.5 ჩ.კ. სამბალ ოლეკი
  • 0.5 ჩ.კ. ყავისფერი შაქარი
  • 1 ს.კ. ხამანწკის სოუსი
  • 1 ½ ს.კ. სოიოს სოუსი
  • 0.5 ჩ.კ. მონონატრიუმის გლუკომინატი ან მარილი
  • ჯანჯაფილი ნიორის ოდენობის
  • ნიორი 2 კბილი
  • ხახვი
  • მწვანე ხახვი
  • Naturalis-ის მიწის თხილი
  • Zucchi-ს მზესუმზირის ბიო ზეთი
  • 200 მლ. თევზის ან ქათმის ბულიონი

 

მომზადების წესი:

მოვხარშოთ ატრია 2-3 წუთით, გავაგრილოთ წყალში და შევინახოთ.

დავჭრათ ხახვი მოგრძო და სქელ ნაჭრებად. ხალაპენიოს ამოვაცალოთ გული და დავჭრათ წვრილად. გავსრისოთ ნიორი და ჯანჯაფილი. მოვაჭრათ ძირი და თავი ლემონგრასს და გავჭრათ ოთხად.

გავაცხელოთ ვოკის ტაფა და მოვავლოთ Zucchi-ს მზესუმზირის ზეთი.

გავავლოთ კრევეტი წყალში ყინულის მოსაშორებლად.

დავჭრათ მიწის თხილი. მოვწვათ ლემონგრასი ზეთში და ამოვიღოთ.

ცხელ ტაფაში, ზეთში შევაწითლოთ კრევეტები და გადმოვიღოთ.

ვოკში მოვბრაწოთ ერთად ჯინჯერი, ხალაპენიო, ხახვი და ჩავამატოთ კრევეტები. არომატები რომ გაუჯდება დავამატოთ სოიოს სოუსი, მონონატრიუმის გლუკომინატი ან მარილი და ატრია. მოვაყაროთ ყავისფერი შაქარი, სამბალ ოლეკი და ხამანწკის სოუსი. ამოვურიოთ და დავამატოთ ბულიონი. მოვაყაროთ მიწისთხილი და მწვანე ხახვი.

გადმოვიღოთ თეფშზე, დავამატოთ მიწისთხილი და გემრიელად მივირთვათ.