ხაჭოს პასკა

ქართული სამზარეულო
clock icon 1440 წუთი pie chart icon 350 კალორია

ხაჭოს პასკა

ინგრედიენტები:

800 გრ ხაჭო (მაღალპროცენტიანი)

250 გრ შაქარი

მასკარპონე 300 გრ

არაჟანი 200 გრ (მაღალპროცენტიანი)

კარაქი 150 გრ (დარბილებული ან გამდნარი)

ვანილი

ქიშმიში, კურაგა, შტოში, ნიგოზი, ნუში (გემოვნებით ცუკატები)

ლიმონის ან ლაიმის ცედრა

თეთრი და შავი შოკოლადი


მომზადების წესი:

 პირველ რიგში გავცრათ ხაჭო საცერზე, ( შეგიძლიათ, გაატაროთ ან დააბლენდეროთ, თუმცა გაცრილი უკეთესია). ცალკე გავთქვიფოთ მასკარპონე, არაჟანი, შაქარი და დარბილებული კარაქი .

დავუმატოთ ვანილი, თხილეული და ჩირეული, კიდევ ერთხელ გადავურიოთ და მოვათავსოთ ხაჭოს პასკის ფორმაში ( ან ნებისმიერი საწურის ტიპის ფორმაში, რათა სითხე გამოუშვას), რომელშიც წინასწარ ჩავაფენთ სველ დოლბანდს (მარლას).

ფორმას შევფუთავთ მარლით, ჩავდგამთ ღრმა თასში, თავზე დავადებთ სიმძიმეს და შევდგამთ მაცივარში 24 საათით. დროის გასვლის შემდეგ ხაჭოს პასკა მზად არის.

გააფორმოთ სურვილისამებრ და გემრიელად მიირთვათ.