შოკოლადის უშაქრო დესერტი გოგრის გულსართით და ნუშით

სამარხვო საჭმელები
clock icon 15 წუთი pie chart icon 150 კალორია

შოკოლადის უშაქრო დესერტი გოგრის გულსართით და ნუშით

დაგჭირდებათ:

400 გრ ფინიკი
100 გრ მიწისთხილის კარაქი
50 გრ კაკაო
მწიკვი მარილი
1 ს/კ მცენარეული ზეთი (მე ყურძნის წიპწის გამოვიყენე)


გულსართი:

გოგრა
ნუში

გასაფორმებლად:

ნუშის ფანტელები
სეზამის მარცვლები
კაკაო

მომზადება:

დააბლენდერეთ კურკაგამოცლილი ფინიკი, დაუმატეთ მიწისთხილის კარაქი, კვლავ
დააბლენდერეთ, დაუმატეთ კაკაო მარილი და ზეთი, ისევ დააბლენდერეთ
ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ბოლოს ჩადეთ გულში გოგრა და აასურველი
თხილეული, მიეცით მრგვალი ფორმა, ამოავლეთ სწზამში, ნუშის ფანტელებსა თუ
კაკაოში და შედეთ მაცივარში 30 წუთი ან მეტი.