იტალიური ტირამისუ
იტალიური სამზარეულომასკარპონე
ყავის ექსტრაქი:
ყავა გავხსნათ ადუღებულ წყალში და დავამატოთ ნუშის ლიქიორი და დაველოდოთ გაციებას.
მანამდე მასკარპონეს კრემი გადმოვიტანოთ ჯამში და ფრთხილად მოვურიოთ რომ არ აგვეჭრას.
300 გრამი ნაღები ამოვიყვანოთ ვანილიან შაქართან ერთად მიქსერით.
4 ცალი კვერცხის გული შაქართან ერთად კარგად ავთქვიფოთ.
ეს ყველაფერი ერთმანეთში გადავურიოთ და ნელი მოძრაობით კივაღებინოთ ერთგვაროვანი მასა.
გადავიდეთ კერძის აწყობაზე.
პირველ ფენად დავაწყოთ ყავის ექსტრაქტში ამოვლებული ტირამისუს ჩხირები. შემდეგ ზემოდან გადავუსვათ კრემი და ასე რამდენიმე ფენა.
შევდგათ მაცივარში 5-6 საათით.