უკრაინული სალიანკა ელპოზოს ძეხვეულით

უკრაინული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 401 კალორია
დაგვჭირდება:
ელპოზოს შემდეგი ძეხვეული
სალჩიჩონი 6 ნაჭერი
ინდაურის მორტადელა ზეთისხილით 6 ნაჭ
მონტანესი 6 ნაჭ
ჩორიზო ნობლეზე 6 ნაჭ
სალიამი 6 ნაჭ
ხამონი სერანო 2 ნაჭ
ინდაურის სოსისი 5 ც
სალა 5-6 ნაჭ
მჟავე კიტრი 5 ც
ზეთისხილი 1 კ
ხახვი 1 ც
ნიორი 3 კბ
დაფნის ფოთოლი 1 ც
ოხრახუში, ქინძი, ცერეცო 4-4 ღერი
პომიდვრის წვენი 5/6 სკ
ტომატის პასტა 1 სკ
საქონლის ნახარში
მარილი და წიწაკები გემოვნებით
ლიმონი
არაჟანი

ეს არის კერძი რომელშიც უამრავი საინტერესო გემოა, უდაოდ მსუყე და კალორიულია, მაგრამ თუ არ გაგისინჯავთ , აუცილებლად უნდა მოამზადოთ და გასინჯოთ.
უკრაინული სალიანკის ბევრი ვარიანტია, კეთდება ბოსტნეულით, ძეხვეულით და ნებისმიერი ხორცით. მე გთავაზობთ გააკეთოთ  უგემრიელესი ელპოზოს ძეხვეულით.
პირველ რიგში სალასთან ერთად მოვთუშოთ ხახვი. როგორც კი მიიღებს ხახვი ოქროსფერ შეფერილობას, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ნიორი. შემდეგ ჩავუშვათ დაჭრილი ძეხვი და სოსისი. ოდნავ მოვბრაწოთ. შემდეგ დავუმატოთ პომიდვრის წვენი და ტომატ პასტა.  რამოდენიმე წუთი დაბალ ცეცხლზე კარგად ჩაშუშდეს, დავუმატოთ მჟავე კიტრი და ზეთისხილი,ასევე საქონლის ბულიონი, იმდენი რომ ფარავდეს ძეხვსდა საკმარისი წვენიც ქონდეს.
დავუმატოთ დაფნის ფოთოლი, გემოვნებით მარილი და წიწაკები. ვადუღოთ რამოდენიმე წუთი. ბოლოს ვუმატებთ დაჭრილ მწვანილს და ვთიშავთ გაზქურას.
ინდივიდუალურად თეფშზე დავუმატოთ ერთი ნაჭერი ლიმონი და 1 სკ არაჟანი.
გემრიელად მიირთვით