კასეროლე

იტალიური სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 500 კალორია

ინგრედიენტები:

საშუალო ზომის ქათამი კარაქი - 115 გ 

სოკო ( შამპინიონი) - 480 გ 

თეთრი მშრალი ღვინო - 1/2 ჭიქა 

ფქვილი - 1/2 ჭიქა 

ქათმის ბულიონი - 1 ლ 

სპაგეტი - 450 გ 

საშუალო ზომის ხახვი - 1 ცალი 

რძე - 1 ჭიქა 

გახეხილი ყველი - 200 გ 

მარილი და წიწაკა - გემოვნებით

1) გარეცხეთ ქათამი, დაჭერით,დაასხით წყალი და ადუღეთ 30-40 წუთის  განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე. ამოიღეთ ხორცი და დაელოდეთ, რომ გაცივდეს. ბულიონი შეინახეთ. 

2) აიღეთ ქვაბი, დადგით გაზზე და გაადნეთ მასში 2 ს/კ კარაქი,დაუმატეთ სოკო, დაჭრილი ხახვი და ჭიქის მეოთხედი ღვინო. კარგად ამოურიეთ და დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ცეცხლზე გააჩერეთ 7-8 წუთი,სანამ წყალი აორთქლდება. 

3) ქათმის ბულიონი დადგით ცეცხლზე და მასში მოხარშეთ 3 ნაწილად "დატეხილი"  სპაგეტი. ამასობაში,ქათმის ხორცს ძვლები  გამოაცალეთ. 

4) აიღეთ ღრმა ტაფა , გაადნეთ დარჩენილი კარაქი, დაუმატეთ ფქვილი და გააჩერეთ 1-2 წუთი. დაუმატეთ ქათმის ბულიონი და კარგად ამოურიეთ. ამის შემდეგ ამატებთ რძისა და 1/4 ს/კ ღვინის ნაზავს,მარილსა და წიწაკას (გემოვნებით). ურიეთ ,სანამ არ გასქელდება. გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ ნახევარი პორცია ყველი. 

5) სოკო,სპაგეტი და მიღებული სოუსი აურიეთ საცხობ ფორმაზე , ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და შედეთ ღუმელში 160 გრადუსზე, სანამ არ დაიბრაწება.