საშობაო ღვეზელი

ქართული სამზარეულო
clock icon 90 წუთი pie chart icon 269 კალორია

გულსართისთვის დაგჭირდებათ:

 

✔ 400 გრ იმერული ყველი

✔ 200 გრ მოცარელა ან სულგუნი

✔ 1 ცალი კვერცხის გული

✔ 3-4 ცალი მოხარშული კვერცხი

 

ყველი გავხეხოთ, დავუმატოთ კვერცხის გული და გადავზილოთ, გავაკეთოთ 3 ცალი 200-გრამიანი გუნდა.

 

ცომის ინგრედიენტები:

სტერილგარდას რძე 300 მლ (თბილი)

საფუარი 8 გრ

შაქარი 1 ს/კ

მწიკვი მარილი

კვერცხი 1

ლურპაკის დანიური კარაქი 50 გრ (გამდნარი)

ნაღები 3 ს/კ

ფქვილი 500 გრ (+50 გრ )

 

 

რძეს დაუმატეთ შაქარი, საფუარი და კარგად მოურიეთ. დაამატეთ დამდნარი კარაქი, ნაღები, კვერცხი, კვლავ გათქვიფეთ და დაამატეთ ფქვილი, მარილი.

მოზილეთ ჰაეროვანი ცომი, ისე რომ ხელზე არ გეკრობოდეთ. გადააფარეთ და დაელოდეთ ამოფუებას 1 საათი. დროის გასვლის შემდეგ გაორმაგებული ცომი ჩაზილეთ. გადაიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე და გაყავით 3 ტოლ ნაწილად. გუნდა უნდა გამოვიდეს 300-320 გრამი. გულში მოათავსეთ 200 გრამიანი ყველის გუნდა და მოხარშული კვერცხი. შეკარით გვერდები, მიეცით მთვარისებური ფორმა და გადაუსვით კვერცხის გულისა და ნაღების მასა.

 

გამოაცხვეთ წინასწარგახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.

ცხობა არეგულირეთ თქვენი ღუმელის შესაბამისად.

 

გემრიელად მიირთვით