საახალწლო ღვეზელი

საახალწლო კერძები
clock icon 200 წუთი pie chart icon 633 კალორია
  • Elpozo-ს სტეიკი - 1 შეკვრა.
  • Palade-ს ზეითუნის ზეთი
  • 3 ცალი ნიახურის ღერო
  • 1 დიდი სტაფილო
  • 1 დიდი ხახვი
  • ½ ბოთლი ლუდი Pincus.
  • 9-10 კბილი ნიორი.
  • 1 ჩ.კ. ბეგქონდარა
  • 1 ½ ჩ.კ. მარილი
  • 1 ჩ.კ. შაქარი
  • 1 ს.კ. მარილი
  • 50 გ. კარაქი.
  • 1 შეკვრა ფენოვანი ცომი
  • 6-7 კვერცხი.
  • 60 მლ რძე
  • Dalfour-ის კენკრის ჯემი

 

 

 

ხორცი დავჭრათ კუბებად, ტაფა გავაცხელოთ, მოვასხათ ზეთი და შევბრაწოთ ხორცი.

დავჭრათ ნიახურის ღერო, სტაფილო და ხახვი.

გადმოვიღოთ ხორცი თავის ცხიმთან ერთად და იმავე ტაფაში მოვთუშოთ ბოსტნეული. მოვასხათ ½ ბოთლი ლუდი და ამ მასაში ჩავაბრუნოთ ხორცი თავის ცხიმთან ერთად. დავამტოთ ნიორი, ბეგქონდარა, 1 ½ ჩ.კ. მარილი და 1 ჩ.კ. შაქარი.

დავუწიოთ ცეცხლს. ქვაბს გადავაკრათ პერგამენტი და შემდეგ ფოლგა. დავამატოთ ერთმანეთში აზელილი კარაქი და ფქვილი, მოვურიოთ და გავაჩეროთ 30 წუთით.

ფენოვანი ცომი ცოტა გავაბრტყელოთ. საცხობ ფორმას წავუსვათ ცხიმი, მოვათავსოთ ზედ ცომი. ჩამოვაჭრათ ზედმეტი და ჩანგლით დავჩხვლიტოთ.

ხორცის მასას დავუმატოთ 5-6 ცალი მოხარშული კვეცხი და გადმოვიღოთ ცომზე. გადავაფაროთ ზემოდან ცომის მეორე ნაწილი. გავუკეთოთ დანით ჭრილები და გადავუსვათ კვერცხის გულისა და რძის მასა.

გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთით.

გადმოვიღოთ თეფშზე, დავადოთ თავზე Dalfour-ის ჯემი და გემრიელად მივირთვათ.