პასტა მიდიებით
შერეული სამზარეულო- 1 შეკვრა ანჩოუსი
- 1 შეკვრა პასტა ფეტუჩინი Delverde
- 1 შეკვრა Dardanel-ის მიდიები
- 90 გრამი Lurpak -ის კარაქი
- 70 -100 გრამი პარმეზანი
- 1 კონა ტარხუნა
- 1 კონა ოხრახუში
- 1 კონა მწვანე ხახვი
- 1 წითელი ხახვი
- 1 ლიმონი
- 1 კბ. ნიორი
- ¼ ჩ.ჯ. ბორნიეს მდოგვი
- 2 ჩ.კ. Zucchi-ს ვაშლის ძმარი
- Zucchi-ს ნივრიანი ზეთი
- Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი
ანჩოუსს დავასხათ მდუღარე წყალი. პარალელურად ერთი მუჭა ანჩოუსი ჩავაყაროთ იმ ადუღებულ წყალში, რომელშიც პასტის მოხარშვას ვაპირებთ. დავამატოთ ოდნავ მარილი.
დავჭრათ წვრილად მწვანე და წითელი ხახვი; ასევე ოხრახუში, 1 კბ. ნიორი, ტარხუნა და ლიმონის ცედრა.
ამოვიღოთ ანჩოუსი წყლიდან და დავამატოთ ცალკე დალბობილს.
დავკეპოთ წვრილად ერთი მუჭა ანჩოუსი და გადავდოთ გვერდზე.
ტაფაში ჩავასხათ ნივრიანი და ჩვეულებრივი ზეითუნის ზეთები და დავამატოთ დარჩენილი ანჩოუსები. მოვაყაროთ ცოტა აჯიკა, მოვურიოთ, მოვთუშოთ ოდნავ და გადავდოთ გვერდზე.
ტაფას მოვასხათ ნივრიანი ზეითუნის ზეთი. დავამატოთ დაჭრილი ანჩოუსები, ხახვი და დავიწყოთ პასტის მოხარშვა.
ტაფაში ჩავყაროთ ნიორი და მიდიები. დავამატოთ 1.5-2 ჩ.კ. ძმარი, მარილი, 30-40 მლ ლიმონის წვენი, გადმოვდგათ და დავუმატოთ ნელ-ნელა კუბებად დაჭრილი კარაქი. შევურიოთ მეოთხედი ჩაის კოვზი მდოგვი.
გადმოიღეთ ფეტუჩინი და შეურიეთ სოუსს. მოაყარეთ 2 ს.კ. მწვანე ხახვი, 1 ს.კ. ტარხუნა, 1 ს.კ. ოხრახუში და ლაიმის ცედრა.
გადმოვიღოთ თეფშზე, მოვაყაროთ ანჩოუსები, პარმეზანი, დარჩენი მწვანილი და მზად არის.
საზაფხულოდ მსუბუქი, არომატული და უგემრიელესი ანჩოუსების პასტა მოგიმზადეთ DARDANEL-ის მიდიებისგან,