კრევეტების სენდვიჩი

შერეული სამზარეულო
clock icon 25 წუთი pie chart icon 712 კალორია

დაგჭირდებათ:

  • 4 ცალი ჰოთ დოგის ფუნთუშა
  • 250 გ Dardanel-ის პატარა კრევეტები
  • 1 ლიმონი
  • 30 გ ნიახურის ღერო
  • 10 გ მწვანე ხახვი
  • 30 გ რუკოლა ან სხვა სალათის ფოთოლი
  • 2 - 3 ს.კ. მსუბუქი არაჟანი
  • 1 კბილი ნიორი
  • ½ ჩ.კ. დიჟონის მდოგვი
  • 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით
  • 4 ცალი სალათის ფურცელი კერძის ასაწყობად

 

აადუღეთ წყალი პატარა ქვაბით, ჩაასხით ½ ლიმონის წვენი, ½ ჩ.კ მარილი და ჩაყარეთ კრევეტები, ხარშეთ 2 წუთამდე, გადმოიტანეთ საწურზე და გააგრილეთ.

სოუსის მოსამზადებლად აურიეთ არაჟანი, ½ ლიმონის წვენი, წვრილად დაკეპილი ნიორი, მდოგვი და ზეთი. დაუმატეთ დაჭრილი ნიახურის ღერო, ხახვი და სალათის ფურცლები, შეურიეთ გაგრილებული კრევეტი.

ფუნთუშა ჩაჭერით, სურვილისამებრ შეათბეთ ტაფაზე. ჩადეთ სალათის ფურცელი და გაანაწილეთ კრევეტების მასა.