თევზის სახეობები და მათი სასარგებლო თვისებები
ისტორიის განმავლობაში თევზი მნიშვნელოვან როლს ასრულებდა სხვადასხვა ცივილიზაციების არსებობაში. ადრეული ადამიანის კვების რაციონი თევზაობის შედეგად მოპოვებული პროდუქტებისაგან შედგებოდა. ძველ ეგვიპტეში მდინარე ნილოსი საკვების ერთ-ერთი მთავარი წყარო იყო. ნადავლს კი მარცვლეულთან ან ბოსტნეულთან ერთად ამზადებდნენ. მოგვიანებით ევროპაში, განსაკუთრებით საფრანგეთში ზღვის პროდუქტების მომზადება აქტუალური გახდა და შეიქმნა ისეთი კერძი, როგორიცაა, მაგალითად, თევზის ღვეზელი.
შესაბამისად, საუკუნეებია თევზის კერძები კულინარიულ ტრადიციებში მნიშვნელოვან ადგილს იკავებს, იმდენად, რომ მაგალითად იაპონია მსოფლიოში ცნობილია, როგორც სუშის სამშობლო, რომლის მთავარი ინგრედიენტიც სწორედ, რომ თევზია. რაც შეეხება ქართულ სამზარეულოს, თევზი ქინძმარში ერთ-ერთი გამორჩეული კერძია.
მაღაზიათა ქსელ ევროპროდუქტში, თევზის მრავალფეროვანი არჩევანია წარმოდგენილი. უნდა აღინიშნოს, რომ კომპანია Freezco-ის ექსკლუზიური იმპორტიორია და ქართველ მომხმარებელს უმაღლესი ხარისხის პროდუქციას სთავაზობს.