ჯინჯერის ორცხობილები
საახალწლო კერძებიორცხობილები განსაკუთრებით პოპულარულია საახალწლო და სადღესასწაულო პერიოდებში, მაგრამ მათი მომზადება ნებისმიერ დროს შეიძლება. ამ რეცეპტით შეძლებთ უგემრიელესი ჯინჯერის ორცხობილების მომზადებას, რომელიც აუცილებლად მოეწონება თქვენს ოჯახს და მეგობრებს. ყურადღებით მიყევით თითოეულ ნაბიჯს და მიიღებთ იდეალურად ხრაშუნა და არომატულ ორცხობილებს.
ჯინჯერის ორცხობილებისთვის საჭირო ინგრედიენტები
- თაფლი - 200 გრ
- ლურპაკის კარაქი - 200 გრ
- ფქვილი - 750 გრ
- კვერცხი - 3 ცალი
- შაქარი - 300 გრ
- ლაიმის ცედრა - 1 ცალი
- ნატურალისის ორგანული დარიჩინი - 2 ჩ/კ
- ნატურალისის ორგანული დაფქული ჯინჯერი - 2 ჩ/კ
- ნატურალისის ორგანული დაფქული მუსკატი - გემოვნებით
- ვანილი - გემოვნებით
- მწიკვი მარილი
- სოდა - 1 ჩ/კ
მომზადების წესი
- ქვაბში ჩაასხით თქვენი გემოვნებით შერჩეული თაფლი (აკაციის ან გაზაფხულის) და დაადგით საშუალო ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი.
- ცხელ თაფლში დაუმატეთ 2 ჩ/კ ნატურალისის ორგანული დაფქული დარიჩინი, 2 ჩ/კ ნატურალისის ორგანული დაფქული ჯინჯერი, მუსკატი გემოვნებით და მწიკვი მარილი. კარგად გადაურიეთ.
- სანამ თაფლი ცხელია, დაამატეთ ლურპაკის კარაქი და აურიეთ, სანამ კარაქი ბოლომდე არ დადნება. შემდეგ დაამატეთ ლაიმის ცედრა (შეგიძლიათ ნებისმიერი ციტრუსის ცედრა გამოიყენოთ).
- ცალკე ჯამში გათქვიფეთ კვერცხები, შაქარი და ვანილი დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, სანამ მასა არ გახდება ფაფუკი და მსუბუქი.
- ნელ-ნელა შეურიეთ კვერცხის მასა თაფლის ნარევს, აურიეთ, სანამ ყველაფერი კარგად არ გაითქვიფება.
- ბოლოს დაამატეთ სოდა და ფქვილი, აუცილებლად გამოიყენეთ მითითებული რაოდენობა. კარგად მოზილეთ ცომი, რომელიც უნდა გამოვიდეს რბილი, მაგრამ ხელზე არ უნდა ეკრობოდეს.
- ცომი გადაახვიეთ ცელოფანში და დაასვენეთ მაცივარში მთელი ღამე.
- მეორე დღეს, გააცხელეთ ღუმელი 180/160°C-ზე.
- ცომისგან ამოჭერით ფორმები და მოათავსეთ საცხობ ქაღალდზე. გამოაცხვეთ შუა თაროზე 8-12 წუთის განმავლობაში, სანამ ორცხობილები ოქროსფერი არ გახდება.
- ორცხობილების გასაფორმებლად, შაქრის პუდრა და კვერცხის ცილა ათქვიფეთ სქელი მასის მიღებამდე. ორცხობილების გაფორმებამდე აუცილებლად გააგრილეთ ისინი.
ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ჯინჯერის ორცხობილები არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ საოცრად სურნელოვანიც, რაც თქვენს სახლში შექმნის საახალწლო ატმოსფეროს. გამოიყენეთ საუკეთესო ხარისხის ინგრედიენტები და მიჰყევით ნაბიჯ-ნაბიჯ რეცეპტს, რათა მიიღოთ სრულყოფილი შედეგი. ისიამოვნეთ თქვენი ნახელავით და გაუზიარეთ ეს სიამოვნება თქვენს ახლობლებს.