ბრუსკეტა კრევეტებით
შერეული სამზარეულოინგრედიენტები:
- პური ბაგეტი
- მეგრული აჯიკა
- გამშრალი რეჰანი
- გამშრალი ბეგქონდარა
- 3-4 ცალი ფერადი ბულგარული წიწაკა
- 1 თავი ხახვი
- 1 თავი ნიორი
- 5-6 პომიდორი (ჩერი ან კოქტეილი)
- ოხრახუში
- ქინძი
- ცხარე სოუსი
- Dardanel -ის ვეფხვისებრი კრევეტი
- Dardanel -ის მიდიები
- Zucchi-ს თეთრი ძმარი
- ყავისფერი შაქარი
- მარილი
- Zucchi-ს ნივრიანი, წიწაკის, ბაზილიკის ბაზაზე გაკეთებული ზეთები, ასევე მზეუმზირის და ზეითუნის ზეთები.
გახურებულ ტაფას მოვასხათ 2 ს.კ. Zucchi-ს ზეთი და დავყაროთ პომიდვრები. ნიორს მოვაჭრათ თავი და დავდოთ ტაფაზე პომიდვრებთან. შევწვათ ყველაფერი მაღალ ტემპერატურაზე. მივუწყოთ პომიდვრებს დაჭრილი ბულგარული, ხახვი, ყველაფერი ერთად შევწვათ და გადმოვიღოთ ცალ-ცალკე.
შემწვარი ბოსტნეული დავკეპოთ უხეშად.
მზესუმზირის ზეთი მოვასხათ ტაფაზე და კარგად გავაცხელოთ. კრევეტები გავამშრალოთ, დავჭრათ და შევწვათ მიდიებთან ერთად. მოვაყაროთ რეჰანი და ბეგქონდარა, ნიორი, მარილი, აჯიკა და მოვასხათ Zucchi-ს თეთრი ძმარი.
დავამტოთ შემწვარი პომიდვრები, ხახვი და ბულგარული; 1 ჩ.კ. მეგრული აჯიკა და 70 მლ წყალი.მოვაყაროთ ცოტა მარილი და ყავისფერი შაქარი. დავუწიოთ ცეცხლს.
დავკეპოთ უხეშად მწვანილი და დავამატოთ ზღვის პროდუქტების მასას.
გავჭრათ პური ბრუსკეტების ზომებზე და გავხუხოთ ტაფაზე წიწაკიან და ნივრიან ზეთში.
გადმოვიღოთ მასა თეფშზე და ავაწყოთ ბრუსკეტა.