პასტა ტაკონელი, მიდიებითა და პომიდვრის სოუსით
იტალიური სამზარეულოდაგჭირდებათ:
✔️ 300 გრ მაკარონი ტაკონელი
✔️ 400 გრ პომიდვრის სოუსი
✔️ 200 გრ პარმეზანი
✔️ 5-6 ღერი ისპანახი
✔️ 50 მლ ზეითუნის ზეთი
✔️ 3-4 კბ ნიორი
✔️ ისპანახის ფოთოლი
✔️ 50 გრ პარმეზანი
✔️ მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
პირველ რიგში ტაფაზე ვასხამთ ზეთს, ვყრით წვრილად დაჭრილ ნიორს და ვშუშავთ. ვამატებთ პომიდვრის სოუსს, პირველი წამოდუღებისთანავე ვყრით მასში ისპანახის ფოთლებს და მიდიებს, მარილს და პილპილს გემოვნებით და ვაყოვნებთ 5-7 წუთი, სოუსი მზად არის.
პარალელურად შეგვიძლია მოვხარშოთ პასტა ტაკონელი ისე როგირც შეფუთვაზეა მითითებული. მოხარშული ტაკონელი გადმოვიტანოთ თეფშზე და დავასერვიროთ, მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ პარმეზანი.