პასტა ტაკონელი, მიდიებითა და პომიდვრის სოუსით

იტალიური სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 419 კალორია

დაგჭირდებათ:

 

✔️ 300 გრ მაკარონი ტაკონელი

✔️ 400 გრ პომიდვრის სოუსი

✔️ 200 გრ პარმეზანი

✔️ 5-6 ღერი ისპანახი

✔️ 50 მლ ზეითუნის ზეთი

✔️ 3-4 კბ ნიორი

✔️ ისპანახის ფოთოლი

✔️ 50 გრ პარმეზანი

✔️ მარილი და წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადების წესი:
პირველ რიგში ტაფაზე ვასხამთ ზეთს, ვყრით წვრილად დაჭრილ ნიორს და ვშუშავთ. ვამატებთ პომიდვრის სოუსს, პირველი წამოდუღებისთანავე ვყრით მასში ისპანახის ფოთლებს და მიდიებს, მარილს და პილპილს გემოვნებით და ვაყოვნებთ 5-7 წუთი, სოუსი მზად არის.

 

პარალელურად შეგვიძლია მოვხარშოთ პასტა ტაკონელი ისე როგირც შეფუთვაზეა მითითებული. მოხარშული ტაკონელი გადმოვიტანოთ თეფშზე და დავასერვიროთ, მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ პარმეზანი.