ხაჭოს პასკა

სააღდგომო კერძები
clock icon 60 წუთი pie chart icon 230 კალორია

წარმოგიდგენთ სააღდგომო სუფრის გამორჩეული დესერტის, ხაჭოს პასკის, რეცეპტს. ეს გახლავთ კერძის ვარიაცია, რომელსაც ცხობა არ სჭირდება და ხასიათდება ნაზი, კრემისებრი ტექსტურითა და ფსტის (ფისტაშკის) დახვეწილი არომატით, დაბალანსებული თეთრი შოკოლადის სიტკბოთი. რეცეპტი დეტალურად აღწერს მომზადების თანმიმდევრულ პროცესს, რაც ოპტიმალური შედეგის მიღწევას უზრუნველყოფს და საშუალებას გაძლევთ, სახლის პირობებში მოამზადოთ ეს ტრადიციული, საზეიმო დესერტი.

ინგრედიენტები:

ძირითადი მასისთვის:

  • 150 გრ მაღალი ხარისხის კარაქი (მაგ: Valio), ოთახის ტემპერატურის
  • 160 გრ შაქრის პუდრი, გაცრილი
  • 550 გრ ხაჭო (რეკომენდებულია 9% ან მეტი ცხიმიანობის, მშრალი ტექსტურის)
  • 170 გრ არაჟანი (20%-იანი ან მეტი ცხიმიანობით)
  • 50 გრ ფსტის (ფისტაშკის) პასტა
  • 50 გრ ფსტა (ფისტაშკი), უმარილო, საშუალო ზომაზე დაჭრილი
  • 50 გრ თეთრი შოკოლადი, წვრილად დაჭრილი ან გახეხილი

გასაფორმებლად:

  • დაახლოებით 100 გრ ხილის ჯემი (მაგ: St Dalfour ტროპიკული ხილით, ან სხვა თქვენი არჩევანით)
  • თეთრი შოკოლადი (გამდნარი ან ბურბუშელა)
  • დაჭრილი ფსტა (ფისტაშკი)

მომზადების წესი:

ოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქრის პუდრი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე.

ხაჭო გავატაროთ საცერზე ორჯერ ან დავაბლენდეროთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ხაჭოს ვუმატებთ არაჟანს და დანარჩენ ინგრედიენტებს (დაჭრილ ფსტას და შოკოლადს). კარგად ვურევთ, რომ გაერთიანდეს.

 დოლბანდი გავრეცხოთ, გავწუროთ და სამმაგი ფენა ჩავაფინოთ პასქის სპეციალურ ყალიბში ან საწურში. გადავიტანოთ ხაჭოს მასა, გადავაფაროთ დოლბანდის კიდეები, დავადოთ სიმძიმე და შევინახოთ მაცივარში მინიმუმ 1 ღამით, იდეალურია 24 საათით. პერიოდულად ვუწურავთ სითხეს, რომელსაც მოიყენებს.

 ვაფორმებთ ტროპიკული ჯემით, თეთრი შოკოლადით და დაჭრილი ფსტით.