კერძი მოხალული ბრინჯით და შებრაწული ქათმის ხორცის კუბიკებით

შერეული სამზარეულო
clock icon 35 წუთი pie chart icon 315 კალორია
მასალა :
500 გრ ბრინჯი
500 გრ ქათმის ფილე
150 მლ ნაღები
200 გრ ყველი ( ნებისმიერი წელვადი)
50 გრ კარაქი
20 მლ ზეითუნის ზეთი
მწვანე ხახვი
20 მლ  სოიოს სოუსი
20 მლ ბალზამიკოშავი პილპილი
მარილი
1 ჩ.კ ჯინჯერის ფხვნილი
1 სკ სიმინდის სახამებელი
ადუღებული წყალი

მომზადების წესი:
პირველ რიგში ვამზადებთ ბრინჯს. გახურებულ ტაფაზე დავყრით გარჩეულ ,გაურეცხავ ბრინჯს და ვხალავთ,მიგვყავს  გაოქროსფერებამდე.როგორც კი კარგ სასურველ ფერს მიიღებს გადმოვიღებთ ტაფიდან,კარგად გავრეცხავთ და დავტოვებთ საწურზე დასაწრეტად.
მეორე ეტაპი
ვახურებთ ტაფას და კუბებად დაჭრილ ქათამს ვათავსებთ ტაფაზე.ვამატებთ ზეითუნის ზეთს და დავახუროთ ხუფი რომ ჩაიორთქლოს და დაიწყოს ქათამმა მომზადება.ამისთვის გჭირდებათ ზუსტად 1 წუთი.
1 წუთის შემდეგ ქათამი გათეთრდება და ვამატებთ კარაქს და ისევ ვაცდით 3-5 წუთი.ამ დროის გასვლისთანავე ვამატებთ სოიოს სოუსს,ბალზამიკოს და სახამებელს.( სახამებელი შეუქმნის საფარს რომ ქათამი შიგნიდან არ გამოგიშრეთ და დარჩეს წვნიანი)
ვიწყებთ შეზავებას.
მარილი გემოვნებით, შავი პილპილი, იმბირი(ჯინჯერი,კოჭა)
ვამატებთ ნაღებს გადავურევთ კარგად და დავაყრით ჩვენს მოხალულ ბრინჯს.( მოხალული ბრინჯი საერთოდ სხვა გემოზე წაიყვანს თქვენს ბრინჯიან კერძს) და ვასხავთ ადუღებულ წყალს ისე რომ ბრინჯი კარგად დაიფაროს( შეგიძლიათ წყალი ქათმის ბულიონით შეცვალოთ კიდევ უფრო გემრიელი იქნება)
წყალი თუ დაიშრო და თქვენი ბრინჯი ისევ არ იქნა მომზადებული კიდევ შეგიძლიათ ცოტაოდენი სითხის დამატება. ბრინჯი არ უნდა გადაგეხარშოთ ბრინჯი უნდა იყოს ეგრედწოდებული "ალ დენტი" რაც იტალიურიდან თარგმნა ნიშნავს "კბილამდე" ოდნავ მაგარს.
და სწორედ ამ დროს სანამ ჩვენს ბრინჯს კიდევ აკლია ხარშვა ვამატებთ ყველს
სერვირება კი თქვენთვის მომინდია .არ დაგავიწყდეთ მწვანე ხახვის გამოყენება სერვირებისას რადგან სწორედ ეს ასძლევს კიდევ უფრო საოცარ გემოს.