ჩიხირთმა
ქართული სამზარეულოპირველ რიგში, დავჭრათ ქათამი, ფილე დავამარინადოთ მარილწყალში და შევინახოთ.
დარჩენილი ჯუჯულა დავამარილოთ და გავაკეთოთ ბულიონი, და დავუმატოთ ნახევარი ხახვი.
ასევე დაგვჭირდება 2 კბილი ნიორი.(მოვთუშოთ)
სოუსისთვის დაგვჭირდება:
- კამა და ქინძი
- 1 კბილი ნიორი
- 4 სუფრის კოვზი ძმარი
- 4 სუფრის კოვზი მზესუმზირის ზეთი
ეს ყველაფერი დავაბლენდეროთ და დავამატოთ 1 კვერცხის გული, შემდეგ ისევ დავაბლენდეროთ და გადავწუროთ.
- ფქვილი მოვხალოთ და დავამატოთ 50 გრამი კარაქი.
50 გრამი რუ დავამატოთ კარამელიზირებულ ხახვს და ნიორს და დავაბლენდეროთ.
დავუმატოთ ცოტაოდენი ბულიონი და გავაგრძელოთ დაბლენდერება
წამოდუღების შემდეგ გავთიშოთ ვაცადოთ გაგრილება
დავამატოთ 2 კვერცხი და დავაბლენდეროთ
შემდეგ ეტაპზე, გავაცხელოთ ტაფა და ქათმის დამარინადებული ფილეები შევბრაწოთ.
შემდეგ დავადეგლაზიროთ წყლით, დავამატოთ ცხარე წიწაკა და ლაიმის წვენი.