ჩიხირთმა

ქართული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 176 კალორია

პირველ რიგში, დავჭრათ ქათამი, ფილე დავამარინადოთ მარილწყალში და შევინახოთ.

დარჩენილი ჯუჯულა  დავამარილოთ და გავაკეთოთ ბულიონი, და დავუმატოთ ნახევარი ხახვი.

ასევე დაგვჭირდება 2 კბილი ნიორი.(მოვთუშოთ)

 

სოუსისთვის დაგვჭირდება:

  • კამა და ქინძი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 4 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 4 სუფრის კოვზი მზესუმზირის ზეთი

ეს ყველაფერი დავაბლენდეროთ და დავამატოთ 1 კვერცხის გული, შემდეგ ისევ დავაბლენდეროთ და გადავწუროთ.

 

  • ფქვილი მოვხალოთ და დავამატოთ 50 გრამი კარაქი.

 

50 გრამი რუ დავამატოთ კარამელიზირებულ ხახვს და ნიორს და დავაბლენდეროთ. 

დავუმატოთ ცოტაოდენი ბულიონი და გავაგრძელოთ დაბლენდერება

წამოდუღების შემდეგ გავთიშოთ ვაცადოთ გაგრილება

დავამატოთ 2 კვერცხი და დავაბლენდეროთ

 

შემდეგ ეტაპზე, გავაცხელოთ ტაფა  და ქათმის დამარინადებული ფილეები შევბრაწოთ.

შემდეგ დავადეგლაზიროთ წყლით, დავამატოთ ცხარე წიწაკა და ლაიმის წვენი.