შავი რიგატონი, ფეტათი და სიცილიური პესტოთი
იტალიური სამზარეულო
35 წუთი
460 კალორია
ინგრედიენტები:
- 500 გრ შავი რიგატონი
- 200 გრ ფეტა
- ბაზილიკის ფოთლები სოუსისთვის
- 1 ს / კ ზეითუნის ზეთი
- 1 ჩ / კ ხმელი რეჰანი
- 1 ცალი სტაფილო
- 5-6 კბილი ნიორი
- 200 გრ. პომიდვრის ჩირი
- შავი წიწაკა დაღერღილი
- მარილი
- 2 ს/კ სიცილიური პესტო
- 1 ჭიქა თეთრი ღვინო
ავადუღოთ წყალი, ჩავყაროთ მარილი ცოტა ზეთი და მოვხარშოთ მაკარონი, ისე
როგორც შეფუთვაზეა მითითებული, ამასობაში მოვამზადოთ სოუსი.
წვრილ სახეხზე გავხეხოთ სტაფილო, დავჭრათ პომიდვრის ჩირი, დავჭყლიტოთ
ნიორი.
ზეითუნის ზეთი, პომიდვრის ჩირი და ნიორი მოვათავსოთ პატარა ქვაბში, დავიწყოთ
შუშვა, დავუმატოთ გახეხილი სტაფილო, ხმელი რეჰანი, შავი წიწაკის მიქსი, მარილი
და თეთრი ღვინო, პირველივე წამოდუღებაზე დავუმატოთ პესტო და ამოვურიოთ,
სოუსი მზადაა.
ავაწყოთ - მოხარშული რიგატონი მოვაყავსოთ თეფშზე, მოვასხათ სოუსი,
მოვაყაროთ ფეტას ნაჭრები და ბაზილიკის ფოთლები.