სიცილიური პიცა
იტალიური სამზარეულოსიცილიური პიცა უგემრილესი კერძია, რომელიც იტალიაში მოგზაურობისას აუცილებლად უნდა გასინჯოთ. თუმცა თუ იტალიაში წასვლას ჯერ ვერ ახერხებთ, ჩვენი რეცეპტის დახმარებით შეგიძლიათ ეს უგემრიელესი პიცა მარტივად მოამზადოთ.
ინგრედიენტები:
- 600 გრამი ფქვილი
- 10 გრამი საფუარი
- მარილი
- Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი
- Granarolo-ს კამეჩის მოცარელა
- Sterilgarda-ს მასკარპონე
- ტრიუფელის პესტო
- Granarolos სტრაჩატელა
- Elpozo-ს ჩორიზო
- შაშკვლავი
- Zucchi-ს პესტოს ზეთი
- 1 ხახვი
- 1 კბილი ნიორი
- დაღერღილი წიწაკა
- ½ ჩ.კ. ბაზილიკი
- Bella Contadina-ს მზეზე გამომშრალი პომიდორი
- Juan Jose Almirezi-ს დაბლენდერებული პომიდორი 1 ქილა
მოვამზადოთ სიცილური პიცის ცომი:
420 მლ. წყალში გავხსნათ 12 გრამი მარილი და 10 გრამი საფუარი. ჩავასხათ ფქვილში. დავამატოთ 12-20 გრამი ზეითუნის ზეთი და მოვზილოთ ცომი. ჩავასხათ ჯამში ზეთი, ამოვავლოთ ცომი და გავაჩეროთ 1.5 -2 საათი.
მოვამზადოთ პიცის სოუსი
მოვასხათ ტაფაზე შესაწვავი ზეითუნის ზეთი. ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. დავამატოთ 1 კბილი ნიორი, დაღერღილი წიწაკა და ½ ჩ.კ. ბაზილიკი. დავამატოთ პომიდვრის სოუსი და წამოვადუღოთ. მჟავიანობიდან გამომდინარე დავამატოთ მარილი, შაქარი და ბალზამიკოს ძმარი.
დავასხათ ტაფაზე ზეითუნის ზეთი და დავდგათ ცეცხლზე. გადავიტანოთ ცომი და გავაბრტყელოთ. მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ Granarolo-ს მოცარელა. როდესაც შებრაწვას დაიწყებს, მოვაყაროთ მზეზე გამშრალი პომიდორი. გადავიტანოთ ღუმელში.
მასკარპონეში გავურიოთ ტრიუფელის პესტო, დავამატოთ პესტოს ზეთი და დავაყაროთ მარილი. მოვაყაროთ Elpozo-ს ჩორიზო და კიდევ 2 წუთი შევაბრუნოთ ღუმელში.
გამოვიღოთ და დავადოთ მასკარპონეს მასა, დავაყაროთ შაშკვლავის ფოთლები და Granarolo-ს სტრაჩატელა.