სეზონური ხილის ტორტი
შერეული სამზარეულო
75 წუთი
388 კალორია
ბისკვიტისთვის დაგვჭირდება:
კვერცხის გული 10 ც
კვერცხის ცილა 10 ც
შაქარი 10 სკ
გაცრილი ფქვილი 12 სავსე სკ
მწიკვი მარილი
დაფქვილი ნიგოზი 100 გრ
ვანილი 1 შ
ამოვიყვანოთ ცილა მწიკვ მარილთან და ვანილთან ერთად . დავუმატოთ ნელ ნელა შაქარი. დავუმატოთ კვერცხი გული სათითაოდ და ვთქვიფოთ სანამ მასა არ გათეთრდება. შემდეგ სილიკონის ჯოხით ვუმატებთ გაცრილ ფქვილს დაფქვილ ნიგოზთან ერთად , ხელის მოძრაობა ქვემოდან ზემოთ. ნელ ნელა გაიხსნება ფქვილი. მასა უნდა იყოს მყარი და არ იღვენთებოდეს.
გამოსაცხობ ჭურჭელში ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი, გადავიტანოთ მასა. თავი კარგად გავუსწოროთ და ვაცხოთ 150-180 გრადუსზე 40-60 წუთი. ზედა და ქვედა წვა ჩართული.
კრემი პატისიერი
რძე 350 მლ
ნაღები 20% -150 გრ
კვერცხის გული 5 ც
შაქარი 170 გრ
ფქვილი 40 გრ
სიმინდის სახამებელი 40 გრ
ლურპაკის კარაქი 40 გრ
შესათქვეფად ლურპაკის კარაქი 100 გრ
ავურევთ რძეს და ნაღებს ერთმანეთში. ავადუღოთ საშუალო ცეცხლზე. ცალკე გვერცხის გულისგან და შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლი მოგლი. დავუმატოთ ფქვილი და სახამებელი. ადუღებული რძიანი მასის ნახევარში გავხსნათ კვერცხიანი მასა. როცა კვერცხიანი მასა კარგად გაიხსნება, ნელ ნელა ვუმატებთ ქვაბში დარჩენილ რძეს და განუწყვეტლივ ვურევთ. როცა შესქელდება დავუმატებთ კარაქს. გადავაფაროთ საკვები პარკი და გავაცივოთ.
შემდეგ ამოვიყვანოთ კარაქთან ერთად. გამოდის ძალიან ნაზი და ჰაეროვანი კრემი
ტორტი მორთეთ სასურველი ხილით და დანამეთ ალკოჰოლიანი ან მის გარეშე კომპოტით.
ან ხსნადი ყავით.
კვერცხის გული 10 ც
კვერცხის ცილა 10 ც
შაქარი 10 სკ
გაცრილი ფქვილი 12 სავსე სკ
მწიკვი მარილი
დაფქვილი ნიგოზი 100 გრ
ვანილი 1 შ
ამოვიყვანოთ ცილა მწიკვ მარილთან და ვანილთან ერთად . დავუმატოთ ნელ ნელა შაქარი. დავუმატოთ კვერცხი გული სათითაოდ და ვთქვიფოთ სანამ მასა არ გათეთრდება. შემდეგ სილიკონის ჯოხით ვუმატებთ გაცრილ ფქვილს დაფქვილ ნიგოზთან ერთად , ხელის მოძრაობა ქვემოდან ზემოთ. ნელ ნელა გაიხსნება ფქვილი. მასა უნდა იყოს მყარი და არ იღვენთებოდეს.
გამოსაცხობ ჭურჭელში ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი, გადავიტანოთ მასა. თავი კარგად გავუსწოროთ და ვაცხოთ 150-180 გრადუსზე 40-60 წუთი. ზედა და ქვედა წვა ჩართული.
კრემი პატისიერი
რძე 350 მლ
ნაღები 20% -150 გრ
კვერცხის გული 5 ც
შაქარი 170 გრ
ფქვილი 40 გრ
სიმინდის სახამებელი 40 გრ
ლურპაკის კარაქი 40 გრ
შესათქვეფად ლურპაკის კარაქი 100 გრ
ავურევთ რძეს და ნაღებს ერთმანეთში. ავადუღოთ საშუალო ცეცხლზე. ცალკე გვერცხის გულისგან და შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლი მოგლი. დავუმატოთ ფქვილი და სახამებელი. ადუღებული რძიანი მასის ნახევარში გავხსნათ კვერცხიანი მასა. როცა კვერცხიანი მასა კარგად გაიხსნება, ნელ ნელა ვუმატებთ ქვაბში დარჩენილ რძეს და განუწყვეტლივ ვურევთ. როცა შესქელდება დავუმატებთ კარაქს. გადავაფაროთ საკვები პარკი და გავაცივოთ.
შემდეგ ამოვიყვანოთ კარაქთან ერთად. გამოდის ძალიან ნაზი და ჰაეროვანი კრემი
ტორტი მორთეთ სასურველი ხილით და დანამეთ ალკოჰოლიანი ან მის გარეშე კომპოტით.
ან ხსნადი ყავით.