გოგრის ფხალი

ქართული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 250 კალორია

ინგრედიენტები:

• გოგრა - 1კგ

• ნიგოზი-250გ-300გ

• უცხო სუნელი-1 სუფრის კოვზი

• ხმელი ქინძი-1 სუფრის კოვზი

• წიწაკა-3გ

• ნიორი-3კბილი

• ხახვი-50გ

• გოგრის თესლი- 40გ

• შინდის ჩურჩა ან კეკრის ჩირი-100გ

• ძმარი ან ლიმნის წვეთი-20გ

• მარილი არ დააკლოთ.

მომზადების წესი:

პირველ რიგში, გოგრას გამოვაცალოთ შიგთავსი, დავჭრათ სასურველ ზომებად და გამოსაცხობად მოვათავსოთ ელექტროლუქსის ღუმელში, კონვენციურ წვის რეჟიმზე.(45 წუთით, 150 გრადუსზე).

შემდეგ, მოვთუშოთ ხახვი და ნიორი. ამავდროულად, მწვანილი დავამარილოთ წყალში, რადგან ეს ბაქტერიებს კლავს. ამის შემდეგ, გავატაროთ ნიგოზი ელექტროლუქის კომბაინში. გამოვაცხოთ ტორტილები, გადავუსვათ კახური ზეთი და დავამატოთ სვანური მარილი.

გოგრა მზადაა!

შემდეგ, მოვხალოთ გოგრის გული და შევაზავოთ გამომცხვარ გოგრაში. გავურიოთ სუნელები, ნიგოზი და მშრალი, მომჟავო ხილი. ამ ყველაფერს დავუმატოთ ლიმნის წვენი, ხახვი და ნიორი. გოგრის მარცვლები კი, ელექტროლუქსის ბლენდერში დავაქუცმაცოთ.