საშობაო ღვეზელი
საახალწლო კერძებიგულსართისთვის დაგჭირდებათ:
✔ 400 გრ იმერული ყველი
✔ 200 გრ მოცარელა ან სულგუნი
✔ 3-4 ცალი მოხარშული კვერცხი
ყველი გავხეხოთ, დავუმატოთ კვერცხის გული და გადავზილოთ, გავაკეთოთ 3 ცალი 200-გრამიანი გუნდა.
ცომის ინგრედიენტები:
სტერილგარდას რძე 300 მლ (თბილი)
საფუარი 8 გრ
შაქარი 1 ს/კ
მწიკვი მარილი
კვერცხი 1
ლურპაკის დანიური კარაქი 50 გრ (გამდნარი)
ნაღები 3 ს/კ
ფქვილი 500 გრ (+50 გრ )
რძეს დაუმატეთ შაქარი, საფუარი და კარგად მოურიეთ. დაამატეთ დამდნარი კარაქი, ნაღები, კვერცხი, კვლავ გათქვიფეთ და დაამატეთ ფქვილი, მარილი.
მოზილეთ ჰაეროვანი ცომი, ისე რომ ხელზე არ გეკრობოდეთ. გადააფარეთ და დაელოდეთ ამოფუებას 1 საათი. დროის გასვლის შემდეგ გაორმაგებული ცომი ჩაზილეთ. გადაიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე და გაყავით 3 ტოლ ნაწილად. გუნდა უნდა გამოვიდეს 300-320 გრამი. გულში მოათავსეთ 200 გრამიანი ყველის გუნდა და მოხარშული კვერცხი. შეკარით გვერდები, მიეცით მთვარისებური ფორმა და გადაუსვით კვერცხის გულისა და ნაღების მასა.
გამოაცხვეთ წინასწარგახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.
ცხობა არეგულირეთ თქვენი ღუმელის შესაბამისად.
გემრიელად მიირთვით