სააღდგომო ჩიზქეიქი
სააღდგომო კერძები
30 წუთი
400 კალორია
ნამცხვრის ინგრედიენტები:
კარაქი 150გრ
ორცხობილა 300გრ
ფისტა 50გ
კრემის ინგრედიენტები:
1 კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
ჟელატინი 50 გრ
შაქარი 125გრ
ნაღები 250გრ
ლიმნის ცედრა 1 კოვზი
კრემ-ყველი 200გრ
ლიმნის წვენი 2 კოვზი
მომზადების წესი:
- გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ დაფხვნილი ორცხობილა და კარგად დაბლენდერებული ფისტა.
- მიღებული მასა გაანაწილეთ 22სმ დიამეტრის ფორმაზე, კარგად დაპრესეთ და შეინახეთ მაცივარში.
- გახსენით ჟელატინი 0.5 ლიტრ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი.
- კრემ-ყველი, არაჟანი, ლიმნის ცედრა და შაქარი ავთქვიფოთ მსუბუქი მასის მიღებამდე.
- გაათბეთ ლიმნის წვენი და ცოტაოდენ ჟელატინის მასას.
- დარჩენილი ჟელატინი შეურიეთ კრემის მასაში და გადაანაწილეთ 22 სმ დიამეტრის ფორმაში მოთავსებულ ნამცხვარზე.
- ლიმნიანი ჟელატინი მოასხით ზემოდან და მორთეთ ჩიქზეიქი სააღდგომო დეკორაციებით, შემდეგ მოათავსეთ მაცივარში 1 დღე-ღამის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!