სააღდგომო ფუნთუშები
სააღდგომო კერძები💫250 მლ რძე
💫250 გრ შაქარი
💫2 კვერცხი
💫700-750 კგ ფქვილი
💫 14 გრ. საფუარი
💫100 გრ. ქიშმიში (სურვილისამებრ)
💫100 მლ. ზეთი (სამუშაოდ)
სანელებლები
✔️0.5 ჩ/კ დარიჩინი
✔️0.5 ჩ/კ მუსკატის კაკალი
✔️ 0.5 ჩ/კ ილის (კარდამონი)
✔️1 შეკვრა ვანილი
✔️1 ცალი ლომონის წვენი და ცედრა
💫საფუარი
3 ს/კ ფქვილი, 1 ს/კ შაქარი და 14 გრ. საფუარი მოზილეთ 100 მლ თბილ რძეში. დააყოვნეთ 15/20 წუთი, საფუარი უნდა ამოფუვდეს კარგად.
💫 მოამზადეთ გოგლიმოგლი შაქრით და კვერცხით, დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი და გააქტიურებული საფუარი, შემდწგ ვანილი, სანელებლები, ლიმონის წვენი და ცედრა, ბოლოს კი ფქვილი შეაზილეთ ეტაპობრივად და დაასვენეთ ცომი 1 საათი.
💫 ამოფუებული ცომი ჩაზილეთ გააბრტყელეთ სულ ოდნავ დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად ორი ნაჭერი ერთმანეთზე გადაახვიეთ (გადაგრიხეთ ) შეაწრთეთ და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.