რიზოტო

იტალიური სამზარეულო
clock icon 40 წუთი pie chart icon 367 კალორია

რისოტო:


1 ლიტრიანი კრევეტის ნახარში (რეცეპტი ქვემოთ)

150 გრ კარაქი

1 ხახვი

300 გრ ბრინჯი

1 ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო

180 გ პარმეზანი

1ჭიქა ბარდა

მარილი და ახლად დაფქული წიწაკა

8 დიდი კრევეტი

კარაქი ხარშვისთვის

სუფთა რეჰანის პატარა კონა

 

კრევეტი ბულიონი (1 ლიტრი):

კრევეტის ნაჭუჭი

ცერეცოს თავი

1 პატარა ხახვი

Thyme sprig

2 დაფნის ფოთოლი

½ სტაფილო

6 წიწაკის სიმინდი

მწიკვი მარილი


გაარჩიეთ ბარდა და ჩაყარეთ პატარა თასში, რათა შემდეგ გამოიყენოთ. გაარჩიეთ კრევეტები და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. შეინახეთ ნაჭუჭები, რადგან შემდეგ ბულიონისთვის დაგჭირდებათ.


სქელძირიან ტაფაში დაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი. დაელოდეთ, სანამ კარგად არ დაიბრაწება. ქვაბში დაამატეთ ბრინჯი და მუდმივად ურიეთ, მანამ კარგად არ გათბება. ჩაასხით თეთრი ღვინო და აურიეთ, რომ ბრინჯი არ დაიწვას.


ნელ-ნელა დაიწყეთ კრევეტების ბულიონის დამატება და ბრინჯი აადუღეთ. მას შემდეგ, რაც კრევეტების მარაგის უმეტესი ნაწილი დაემატება და ბრინჯი კრემისფერი გახდება, დაამატეთ რიზოტო პატარა ნაჭრებით, ცივი კარაქითა და პარმეზანით კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ ბარდა.


მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ბოლოს კარგად ამოურიეთ, რომ კრემისფერი ტექსტურა მიეცეს რიზოტოს. მოაყარეთ ახლად დაჭრილი რეჰანი.

კრევეტის ბულიონი:
ქვაბში ჩაყარეთ კრევეტების ნაჭუჭები და დაამატეთ კარაქი. მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და ბოსტნეული და დაასხით წყალი სანამ არ დაიფარება ქვაბის შიგთავსი ბოლომდე. დაამატეთ მარილი და პილპილი და გააჩერეთ ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში.


მიღებული მასიდან გაფილტრეთ ნაჭუჭები მწვანილი და ბოსტნეული, რათა დარჩეს მხოლოდ ბულიონი.