ჟულიენი
ფრანგული სამზარეულოდაგჭირდებათ:
✔️ სოკო 500 გრ კონსერვირებული ან ცოცხალი ქამა
✔️ ხახვი 1 თავი პატარა
✔️ კარაქი 50 გრ
✔️ ზეთი 10’მლ
✔️ნაღები 300 მლ
✔️ ფქვილი 1 ს/კ (10-15 გრ)
✔️ყველი ბრი 100 გრ
✔️მარილი და პილპილი გემოვნებით
✔️ ქინძი სერვირებისთვის
ტაფაზე კარაქსა და ზეთში მოვშუშოთ კუბებად დაჭრილი სოკო, დავუმატოთ ხახვი, გამვაგრძოთ შუშვა საბამ ხახვი არ გაოქროსფრდება, შემდეგ დავუმატოთ წინასწარ ნაღებისა და ფქვილის მასა, მარილი, პილპილი, ერთი წამოვადუღოთ და დავაფინოთ ყველის ნაჭრები. დავახუროთ თავსახური 1 წუთით და ჩვენი კერძიც მზად არის.
სერვირებისთვის მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი.