პროშუტო
იტალიური სამზარეულოინგრედიენტები:
ცომი:
- ფქვილი - 1 კგ
- წყალი - 500 მლ
- საფუარი - 10 გრ
- შაქარი - 30 გრ
- მარილი - 15 გრ
- მწვანე ზეითუნის ზეთი - 35 მლ
- შავი ზეითუნის ზეთი - 35 მლ
ტოპინგი:
- პომიდორი - 150 გრ
- მოცარელა - 150 გრ
- პროშუტო - 80 გრ
- სოკო - 80 გრ
- ისპანახის ფოთლები - 30-50 გრ
- ფორთოხლის წვენი - 30-50 მლ
- ზეითუნის ზეთი
- ორეგანო
- მარილი
მომზადების წესი:
პროშუტოს მოსამზადებლად პირველ რიგში ვამზადებთ პიცის ცომს.
ფქვილს დავასხათ 500 გრ. ცივი წყალი. შევურიოთ საფუარი, შაქარი და 15გრ მარილი. მიღებული მასა მოვზილოთ სანამ ერთგვაროვან მასას არ მივიღებთ და დავამატოთ მწვანე და შავი ზეითუნის ზეთი. ისევ მოვზილოთ მკვრივი მასის მიღებამდე. ცომს დავაფაროთ თავზე და შევინახოთ მაცივარში 12 საათით.
პიცის ტოპინგისთვის პომიდორს გავაცალოთ კანი, დავუმატოთ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, მარილი, ორეგანო და დავაბლენდეროთ.
მიღებული მასა, წინასწარ გაბრტყელებულ ცომს მოვასხათ. დავამატოთ თხლად დაჭრილი 80გრ. პროშუტო და 80 გრ სოკო, მოვაყაროთ ყველი.
შევდგათ ღუმელში 300 გრადუსზე და გავაჩეროთ 7-8 წუთი.
ცხელ პიცაზე დავაწყოთ ისპანახის მთლიანი ფოთლები და მოვასხათ ფორთოხლის წვენი.
ამ უგემრიელესი კერძით შეგიძლიათ ისიამოვნოთ ნატურალურ წვენთან ან გაზიან სასმელთან ერთად.