მოცარელას პიცა
იტალიური სამზარეულოდაგჭირდებათ:
- ფქვილი - 700გრ.
- მარილი - 1ჩ/კ.
- საფუარი - 1 ჩ/კ.
- შაქარი - ნახ. ჩ/კ.
- თბილი წყალი - 300მლ.
- ზეთი - 100გრ.
- სოუსი Pomi ,,არაბიატა“
- Beretta-ს დაჭრილი ძეხვეულის მიქსი
- Granarolo-ს მოცარელას ბურთულები
მომზადება:
თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, დავუმატოთ მარილი და შაქარი. დავაყოვნოთ 10 წუთით. ჯამში გავცრათ ფქვილი და ნელ-ნელა დავუმატოთ საფუვრიანი მასა. ბოლოს დავუმატოთ ზეთი და მოვზილოთ მანამ, სანამ ცომი არ გახდება დამყოლი და ელასტიური. ცომი დავაყოვნოთ თბილ ადგილას 1 საათით, გაორმაგებამდე. მზა ცომი დავყოთ გუნდებად და გავაბარტყელოთ ხელით. გაბრტყელებული ცომი გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე და დავჩხვლიტოთ ჩანგლით.
გაბრტყელებულ ცომს წავუსვათ იტალიური პომიდვრის სოუსი Pomi. ჩავდოთ გახურებულ ღუმელში 5 წუთით. 5 წუთის შემდეგ, როდესაც ოდნავ მოშრება ზედაპირი, გამოვიტანოთ ღუმელიდან. მოვალაგოთ Beretta-ს დაჭრილი ძეხვეულის მიქსი. ზემოდან კი მოვათავსოთ Granarolo-ს მოცარელას ბურთულები.
ისევ შევაბრუნოთ ღუმელში 200 გრადუსზე, მზაობამდე.