მოცარელას პიცა

იტალიური სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 350 კალორია

დაგჭირდებათ:

  • ფქვილი - 700გრ.
  • მარილი - 1ჩ/კ.
  • საფუარი - 1 ჩ/კ.
  • შაქარი - ნახ. ჩ/კ.
  • თბილი წყალი - 300მლ.
  • ზეთი - 100გრ.
  • სოუსი Pomi ,,არაბიატა“
  • Beretta-ს დაჭრილი ძეხვეულის მიქსი
  • Granarolo-ს მოცარელას ბურთულები

მომზადება:

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, დავუმატოთ მარილი და შაქარი. დავაყოვნოთ 10 წუთით. ჯამში გავცრათ ფქვილი და ნელ-ნელა დავუმატოთ საფუვრიანი მასა. ბოლოს დავუმატოთ ზეთი და მოვზილოთ მანამ, სანამ ცომი არ გახდება დამყოლი და ელასტიური. ცომი დავაყოვნოთ თბილ ადგილას 1 საათით, გაორმაგებამდე. მზა ცომი დავყოთ გუნდებად და გავაბარტყელოთ ხელით. გაბრტყელებული ცომი გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე და დავჩხვლიტოთ ჩანგლით.

 

გაბრტყელებულ ცომს წავუსვათ იტალიური პომიდვრის სოუსი Pomi. ჩავდოთ გახურებულ ღუმელში 5 წუთით. 5 წუთის შემდეგ, როდესაც ოდნავ მოშრება ზედაპირი, გამოვიტანოთ ღუმელიდან.  მოვალაგოთ Beretta-ს დაჭრილი ძეხვეულის მიქსი. ზემოდან კი მოვათავსოთ Granarolo-ს მოცარელას ბურთულები.

ისევ შევაბრუნოთ ღუმელში 200 გრადუსზე, მზაობამდე.