შავი ანგუსის პელმენი ყველის სოუსით
შერეული სამზარეულოშავი ანგუსის პელმენი ყველის სოუსით
მოვხარშოთ პელმენი შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციით და ამასობაში მოვამზადოთ სოუსი.
დაგჭირდებათ:
✔️50 გრ კარაქი
✔️ 200 მლ ნაღები
✔️ 150 გრ ყველი
✔️ 1 ს/კ ფქვილი
✔️ მარილი
✔️ პილპილი
სოუსი საკმარისია 500 გრამი პელმენისთვის️
საშუალო ტემპერატურის ცეცხლზე დავდგათ 50 გრ კარაქი, გალღვობისთანავე დავუმატოთ 200 გრამი ნაღები და წამოვადუღოთ. პირველივე წამოდუღებაზე დავუმატოთ 150 გრამი გახეხილი ყველი ( მე გაუდა გამოვიყენე). ყველი რომ დადნება დავუმატოთ 1 ს/კ ფქვილი და კარგად მოვშუშოთ, შემდეგ დავუმატოთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. სულ ეს იყო, მზა სოუსი მოასხით მოხარშულ პელმენს და გემრიელად მიირთვით.