შავი ანგუსის პელმენი ყველის სოუსით

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 259 კალორია

შავი ანგუსის პელმენი ყველის სოუსით

 

მოვხარშოთ პელმენი შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციით და ამასობაში მოვამზადოთ სოუსი.

 

დაგჭირდებათ:

50 გრ კარაქი

200 მლ ნაღები

150 გრ ყველი

1 ს/კ ფქვილი

მარილი

პილპილი

 სოუსი საკმარისია 500 გრამი პელმენისთვის

 

საშუალო ტემპერატურის ცეცხლზე დავდგათ 50 გრ კარაქი, გალღვობისთანავე დავუმატოთ 200 გრამი ნაღები და წამოვადუღოთ. პირველივე წამოდუღებაზე დავუმატოთ 150 გრამი გახეხილი ყველი ( მე გაუდა გამოვიყენე). ყველი რომ დადნება დავუმატოთ 1 ს/კ ფქვილი და კარგად მოვშუშოთ, შემდეგ დავუმატოთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. სულ ეს იყო, მზა სოუსი მოასხით მოხარშულ პელმენს და გემრიელად მიირთვით.