მილფეი
ფრანგული სამზარეულო
40 წუთი
508 კალორია
ინგრედიენტები:
- ფენოვანი ცომის ინგრედიენტები:
- 250 მლ თბილი წყალი
- 1 ს/კ მარილი
- 1 ს/კ შაქარი
- 1 ს/კ არაყი
- 1 ს/კ ძმარი
- 1 ს/კ ზეთი
- 1 კვერცხი
- 3 ჭიქა ფქვილი
- 250 გრ კარაქი
- ფენოვანი ცომის მომზადება:
- წყალს შეურიეთ მარილი, შაქარი, არაყი, ძმარი, ზეთი და კვერცხი. გააერთიანეთ მასა, ბილოს შეაზილეთ ფქვილი. როგორც კი მიიღებთ მყარი ცომის მასას დაასვენეთ 1 საათი. გააბრტყელეთ და გადაუსვით კარაქი მთლიან ზედაპირზე 50- 70 გრ პირველ ჯერზე.დაკეცეთ ცომი და შედგით მაცივარში. გამოიღეთ 1 საათში გააბრტყელეთ ცომი და კვლავ გადაუსვით კარაქი. ასე გაიმეორეთ 3-4 ჯერ, ბოლოს დაასვენეთ ცომი კვლავ 1 საათი და შემდგომ შეგიძლიათ გამოიყენოთ.
- კრემის ინგრედიენტები:
- 4 კვერცხის გული
- 150 გრ შაქარი
- მწიკვი მარილი
- ვანილი
- 50 გრ სიმინდის სახამებელი
- 400 მლ რძე
- 100 გრ კარაქი
- 200 გრ ნაღები 35%
- კრემის მომზადება:
- ვთქვეფთ გოგლიმოგლს გათეთრებამდე, მავამტებთ მარილს და სახამებელს. ცეცხლზე ვდგამთ ქვაბით რძეს, შეთბობისთანავე ვუმატებთ გოგლიმოგლის მასას და ვურევთ განუწყვეტლივ, ვამატებთ კარაქს და ვანილს შესქელებამდე. დუღილის პირველივე ბუშტზე გადმოგვაქვს გაზქურიდან, ვიღებთ თასზე და ვაფარებთ სამზარეულოს პარკს, ვდგამთ მაცივარში და ვაგრილებთ.
- მოგვიანებით ვთქვეფთ ნაღებს გამყარებამდე და მასში ვამატებთ გაგრილებულ კრემს ეტაპობრივად, კრემიც მზადაა.
- აწყობა: მართკუთხა ან ოთხკუთხა ფორმებად ვჭრით ფენოვან ცომს, გულში ვსვამთ კრემის ბურთებს, კვლავ ფენოვან ცომს და ასე ვიქცევით 3 ჯერ, თავზე ვახვედრებთ კრემს და ცოცხალ ხილს, მარწყვი, ჟოლო, თქვენი გემოვნებით.