ჯინჯერის ორცხობილები

დესერტი
clock icon 30 წუთი pie chart icon 356 კალორია

ინგრედიენტები:

  • თაფლი 200 გრ
  • ლურპაკის კარაქი 200 გრ
  • ფქვილი 750 გრ
  • კვერცხი 3 ც
  • შაქარი 300 გრ
  • 1ც. ლაიმის ცედრა
  • ნატურალისის ორგანული დარიჩინი
  • ნატურალისის ორგანული დაფქული ჯინჯერი
  • ნატურალისის ორგანული დაფქული მუსკატი
  • ვანილი
  • მწიკვი მარილი
  • სოდა 1ჩ/კ

მომზადება:

თაფლი ჩაასხით ქვაბში, რომელიც არ იკრავს და დაადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და გამორთეთ. ცხელ თაფლს  დაუმატეთ ნატურალისის ორგანული დაფქული დარიჩინი 2 ჩ/კ, ორგანული დაფქული ჯინჯერი 2 ჩ/კ, მუსკატი გემოვნებით, მწიკვი მარილი და კარგად  გადაურიეთ. სანამ თაფლი ცხელია, დაამატებთ ლურპაკის კარაქს, რომ კარგად ჩადნეს. დაამატეთ ლაიმის ცედრა (შეგიძლიათ ნებისმიერი ციტრუსის ცედრა გამოიყენოთ) ცალკე გათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილი. გათქვიფეთ, დაახლოებით 15 წუთი და შემდეგ გადაურიეთ  თაფლის მასას. ბოლოს, ამატებთ  სოდას და ფქვილს (აუცილებლად გამოიყენეთ მითითებული  რაოდენობა) მასა გადმოიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე და შეკარით ცომი, რომელიც უნდა გამოვიდეს ძალიან რბილი, მაგრამ ხელზე არ უნდა ეკრობოდეს. გადაახვიეთ ცელოფანში და დაასვენეთ ცომი მთელი ღამე მაცივარში. გააცხელეთ ღუმელი 180/160C-ზე, მოათავსეთ ფორმები საცხობ ქაღალდზე და გამოაცხვეთ შუა თაროზე 8-12 წუთის განმავლობაში. გასაფორმებელი თეთრი პასტისთვის, შაქრის პუდრა და კვერცხის ცილა ათქვიფეთ სქელი მასის მიღებამდე. გაფორმებამდე აუცილებლად გააგრილეთ ორცხობილები.