წითელი ხავერდის ნამცხვარი
დესერტიდაგჭირდებათ:
- 3 ჭიქა ფქვილი
- 1 ჩ/კ სოდა
- 2 ს/კ კაკაო
- მწიკვი მარილი
შეურიეთ ერთმანეთს მშრალი ინგრედიენტები და გადადეთ გვერდზე.
გამოიყენეთ 235 მლ წყლის ჭიქა
- 120 გრ დარბილებული ლურპაკის კარაქი
- 2 ჭიქა შაქარი
- 1 ჭიქა Zucchi-ს ზეთი
- 4 კვერცხი
- ვანილი
- 1 ჩ/კ ძმარი
- 1 ჩ/კ ან ოდნავ მეტი წითელი საკვები საღებავი
- 1 ჭიქა რძე
შეურიეთ ჯერ კარაქი და შაქარი ერთმანეთს კარგად, ამის შემდეგ დაამატეთ ზეთი, კვერცხი, ვანილი, ძმარი, საკვები საღებავი და ბოლოს რძე.
ჩაამატეთ ამ ჯამში მშრალი ინგრედიენტების მიქსი და მიქსერით აურიეთ, ვიდრე არ მიიღებთ ერთიან მასას. არ იქნება სქელი ცომი
ცომი გაანაწილეთ 3-ად და გამოაცხვეთ გულის , ან მრგვალ ფორმაში 20-20 წუთი.
კრემისთვის:
- 450 გრ არლას კრემ-ყველი
- 200 გრ დარბილებული დანიური ლურპაკის კარაქი
- 2 ჭიქა შაქრის ,,პუდრა"
- ვანილი
აუცილებელია, რომ კარაქი და კრემყველი იყოს ოთახის ტემპერატურის. ჯერ ათქვიფეთ კარგად კარაქი და ნელნელა დაუმატეთ კრემ-ყველი, შაქარი და ვანილი.
გაციებული ნამცხვრის ფენებს გადაუსვით გაციებული კრემი და ბოლოს მორთეთ სურვილისამებრ .
თუ წითელი ხავერდის ტორტის გამოცხობას ვერ ასწრებთ, მაგრამ მაინც გსურთ მსგავსი დესერტის დაგემოვნება, შეგიძლიათ იხილოთ და შეიძინოთ მსგავსი, გემრიელი მზა ნამცხვრები. ეს შეიძლება იყოს მოსახერხებელი ალტერნატივა, როცა დრო შეზღუდულია ან უბრალოდ გსურთ სწრაფად მიირთვათ ეს კლასიკური დესერტი.