კრემ-ყველის ტარტი
ევროპული სამზარეულოინგრედიენტები:
75 გრ მარილიანი კარაქი
½ საშუალო კვერცხი
1 კვერცხის გული
125 გრ ფქვილი
15 გრ სიმინდის სახამებელი
15 გრ ნუშის ფქვილი
25 გრ გახეხილი პარმეზანის ყველი
მწიკვი მარილი
კრემისთვის:
300 გრ Arla კრემ-ყველი
100 ტუნა.
3 ჩაის კოვზი პესტო
მომზადება
ოთახის ტემპერატურის კარაქი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ავურიოთ მიქსერით, შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და კვერცხის გული და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
შეურიეთ ფქვილი, სიმინდის სახამებელი, ნუშის ფქვილი, გახეხილი პარმეზანი და მარილი.
მიღებული მასა შეურიერთ კარაქის მასას და ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ მოატავსეთ მაცივარში და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში.
გამოდგით მაცივრიდან და გააბრტყელეთ 3-4 მმ სისქეზე, გაჭერით მრგვალ ფორმებად და მოათავსეთ ტარტის ფორმებში. შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 12-15 წუთი 180 გრადუს ტემპერატურაზე.
კრემის მოსამზადებლად:
დააბლენდერეთ ლორი, შემდეგ ცალკე დააბლენდერეთ თინუსი.
დაგჭირდებათ 3 პატარა თასი, სადაც უნდა მოათავსოთ 100-100 გრ Arla-ს კრემ-ყველი, ერთში შეურიეთ ლორი, მეორეში თინუსი, ხოლო მესამეში პესტო. თითოეული მათგანი კარგად თქვიფეთ მუსის მასის მიღებამდე. შემდეგ მორთეთ გამოცხვარი ფორმები.
უგემრიელესი კერძი მზად არის!