სენდვიჩები
შერეული სამზარეულო
- მონტე კრისტო
ტოსტის პური
ჟოლოს ჯემი
კარაქი მაიონეზი
დიჟონის მდოგვი
მაზდამი ედამი
ტოსტის პურს ჩამოვაჭრათ გვერდები.
სენდვიჩისთვის გვჭირდება სამი ფენა . პირველ ფენას წავუსვათ ჟოლოს ჯემი. მეორე ფენაზე წავუსვათ მაიონეზი. ბოლო ფენას გადავუსვათ მდოგვი. დავიწყოთ სენდვიჩის აწყობა. მაზდამის და ედამის ნაჭრები დავადოთ ჟოლოს და მდოგვის ფენებს.
შემდეგ ორი სლაისი ლორი დავადოთ ჟოლოს ფენას და ერთი სლაისი მდოდვის ფენას. ზემოდან დავადოთ მაიონეზიანი პური და ბოლოს მდოგვიანი ფენა. სენდვიჩები კარგად დავპრესოთ .
ამასობაში ავიღოთ სამი ცალი კვერცხი. 3 სუფრის კოვზი რძე დავამატოთ. დავუმატოთ მარილი. თეფშე დავყაროთ საფანელი.
გავაცხელოთ ტაფა ზეთთან ერთად. სენდვიჩი ამოვავლოთ კვერცხში, შემდეგ საფანელში და ნელ ცეცხლზე დავიწყოთ სენდვიჩის შეწვა. შევწვათ ყველა მხრიდან სანამ არ მივიღებთ ოქროსფერ ფერს. შეწვის პროცესში შეგვიძლია დავამატოთ კარაქი სენდვიჩი მზადაა.
- ფილი ჩიზ სტეიკ სენდვიჩი
კარაქი ზეთი
სტეიკი პური
რძე ჩედარი
სიმინდის სახამებელი
ხახვი
მარცვლოვანი მდოგვი
მარილი
პილპილი
სტეიკი დავჭრათ წვრილად. ალყა-ალყა დავჭრათ ორი ცალი თეთრი ხახვი და მოვთუშოთ ზეთთან და კარაქთან ერთად . დავუმატოთ ერთი სუფრის კოვზი მარცვლოვანი მდოგვი. ამასთან ერთად დავუმატოთ პილპილის მიქსი და მარილი. ამოშრობია შემდეგ დავუმატოთ ცოტაოდენი წყალი,1 ჩაის კოვზი ძმარი და ერთი მწიკვი ყავისფერი შაქარი.
ამასობაში გავალღვოთ კარაქი. პარალელურად გავამზადოთ პურები და კარაქი გადავუსვათ პურებს.
გადავიდეთ ყველის სოუსის მომზადებაზე.
გავხეხოთ ყველი ჩედარი. 300 მლ რძე შემოვდგათ გაზქურაზე. დავუმატოთ მარილი, პილპილი და ვაცადოთ წამოდუღება.1 სუფრის კოვზი სიმინდის სახამებელი გავხსნათ რძეში . წამოდუღების შემდეგ დავასვენოთ.
ამასობაში კარაქგადასმული პურები 250 გრადუსზე გავხუხოთ ღუმელში.
პარალელურად გავაცხელოთ ტაფა ზეთთან ერთად და დავიწყოთ ხორცის შეწვა. მარილთან პილპილთან და ვოლჩესტერის სოუსთან ერთად.
ამასობაში ცეცხლზე დავაბრუნოთ ყველის სოუსი. დავუმატოთ ცოტაოდენი რძე. 120 გრამი მდნარი ყველი. და დავიწყოთ ჩედარის დამატება. ცეცხილიდან გადმოვდგათ და ვურიოთ ინტენსიურად.
სტეიკი გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავუმატოთ ხახვი.
ყველაფერი მზადაა გადავიდეთ სენდვიჩის აწყობაზე.