გრისინები

სამარხვო საჭმელები
clock icon 45 წუთი pie chart icon 279 კალორია

დაგჭირდებათ:

 

✔️ 250 გრ ფქვილი (უგლუტენო)

✔️ 150 მლ თბილი წყალი, ან სასურველი ფერისათვის ბოსტნეულის წვენი (ჭარხალი/ისპანახი)

✔️ 7 გრ საფუარი უგლუტენო

✔️ 20 მლ ზეითუნის ზეთი

✔️ 1 ჩ/კ შაქარი

✔️ 0.5 ჩ/კ მარილი

 

ყველა ეს ინგრედიენტი მოათავსეთ მიქსერის თასში და ნელი ზელვით დაიწყეთ, შემდეგ ააჩქარეთ, უნდა მიიღოთ მკვრივი ცომი. ცომი მოათავსეთ ცალკე თასზე, გადააკარით სამზარეულოს პარკი და მოათავსეთ სითბოში რათა ამოფუვდეს. ამოფუებული ცომი ჩაზილეთ, გააბრტყელეთ, დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად, წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილის და წიწაკის მიქსი და აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი 180 გრადუსზე.

 

⁉️ ჭარხლის წვენის მისაღებად საჭიროა 50 გრამ კუბებად დაჭრილ ჭარხალს დავასხათ ადუღებული 200-250 მლ წყალი და დავაბლენდეროთ, შემდეგ გადავწუროთ და გამოვიყენოთ ცომის მოსაზელად.

 

ისპანახის წვენისთვის 150 გრამ ისპანახს დავასხათ 200 მლ ადუღებული წყალი დავაბლენდეროთ და გადავწუროთ. გამოვიყენოთ ცომის მოსაზელად თბილ მდგომარეობაშივე.

 

თითო პორციიდან გამოდის 12-15 ცალი გრისინი.