ჩიზქეიქი კენკრით
დესერტი18 დიამეტრის ფორმისთვის
დაგჭირდებათ:
- 200 გრ ორცხობილა
- 100 გრ კარაქი
- 800 გრ კრემყველი
- 200 გრ არაჟანი 20 %იანი
- 100 გრ შაქარი
- 40 გრ ფქვილი
- 3 ცკვერცხი
- 1 ლიმონის წვენი + ცედრა
- 5 გრ ვანილი
ჩიზიან საცხობ ფორმას მჭიდროდ შემოახვიეთ ფოლგა და დადეთ საცხობ ლანგარზე, რომელზეც დაასხამთ წყალს, შემდეგ კი მოათავსეთ ჩიზი წინასწარგახურებულ ღუმელში 160 გრადუსზე 1 საათი და 10 წუთი.
გამომცხვარი ჩიზი გააჩერეთ ღუმელში 2-3 საათი ისე, რომ ღუმელის კარი არ გააღოთ, შემდეგ გამოიღეთ და შედგით მაცივარში. გააცივეთ 4-5 საათი.
დრესინგისთვის დაგჭირდებათ:
- 200 გრმარწყვისჯემი
- 150 გრ ცოცხალი ან გაყინული მარწყვი
- 150 გრ გაყინული ლურჯი მოცვი
- 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი ( რათა კონფი შეიკრას და შესქელდეს)
ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ სქელძირიან ქვაბში და დადგით დაბალ
ცეცხლზე, ურიეთ გამუდმებით, რათა არ მიიკრას. როდესაც ადუღდება, ქურაზე გააჩერეთ კიდევ 3-5 წუთი, გადმოდგით და შეაგრილეთ.
გემრიელად მიირთვით