ჩიზქეიქი კენკრით

დესერტი
clock icon 80 წუთი pie chart icon 357 კალორია

18 დიამეტრის ფორმისთვის

 

დაგჭირდებათ:

  • 200 გრ ორცხობილა
  • 100 გრ კარაქი
  • 800 გრ კრემყველი
  • 200 გრ არაჟანი 20 %იანი
  • 100 გრ შაქარი
  • 40 გრ ფქვილი
  • 3 ცკვერცხი
  • 1 ლიმონის წვენი + ცედრა
  • 5 გრ ვანილი

 

ჩიზიან საცხობ ფორმას მჭიდროდ შემოახვიეთ ფოლგა და დადეთ საცხობ ლანგარზე, რომელზეც დაასხამთ წყალს, შემდეგ კი მოათავსეთ ჩიზი წინასწარგახურებულ ღუმელში 160 გრადუსზე 1 საათი და 10 წუთი.

 

გამომცხვარი ჩიზი გააჩერეთ ღუმელში 2-3 საათი ისე, რომ ღუმელის კარი არ გააღოთ, შემდეგ გამოიღეთ და შედგით მაცივარში. გააცივეთ 4-5 საათი.

 

დრესინგისთვის დაგჭირდებათ:

  • 200 გრმარწყვისჯემი
  • 150 გრ ცოცხალი ან გაყინული მარწყვი
  • 150 გრ გაყინული ლურჯი მოცვი
  • 1 ს/კ სიმინდის სახამებელი ( რათა კონფი შეიკრას და შესქელდეს)

 

ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ სქელძირიან ქვაბში და დადგით დაბალ

ცეცხლზე, ურიეთ გამუდმებით, რათა არ მიიკრას. როდესაც ადუღდება, ქურაზე გააჩერეთ კიდევ 3-5 წუთი, გადმოდგით და შეაგრილეთ.

 

გემრიელად მიირთვით